Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Σε χρήση ο επαρχιακός δρόμος Σκοπέλου-Αγνώντα μέχρι το Πάσχα
Σε χρήση ο επαρχιακός δρόμος Σκοπέλου-Αγνώντα  μέχρι το Πάσχα

Σε χρήση ο επαρχιακός δρόμος Σκοπέλου-Αγνώντα μέχρι το Πάσχα

 

Σε χρήση θα αποδοθεί  ο επαρχιακός δρόμος Σκοπέλου-Αγνώντας μέχρι το Πάσχα ,  που είχε υποστεί από τις φετινές ενώ μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε όλο το επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου-Γλώσσας. 

 

Αυτό ανέφερε μιλώντας την Βόλου ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδης. 

Επιπλέον την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση των επαγγελματιών του νησιού και του δημάρχου με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των αποζημιώσεων τους, καθώς δεν έχουν πάρει ούτε ακόμα ούτε ένα ευρώ ως για τις που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015.

Η μια εργολαβία, ύψους 290.000 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση της ζημιάς στο Λιμνονάρι, η οποία σύμφωνα και με πρόσφατη ενημέρωση που είχε ο κ. Βασιλούδης από τον εργολάβο και τον επιβλέποντα μηχανικό, βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης. « Η ολοκλήρωση  αυτού του έργου θα λύσει το πρόβλημα συγκοινωνίας με τον Αγνώντα. Οι Αγνωντιώτες αναγκάζονται να παίρνουν ταξί για να πάνε στα σπίτια τους», είπε.

 Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Βασιλούδης, η δεύτερη εργολαβία της Περιφέρειας Θεσσαλίας αφορά στην αποκατάσταση αστοχιών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015 στον επαρχιακό δρόμο, όπου γίνονται τοιχία αντιστήριξης, ασφαλτοστρώσεις, κ.λπ. «Ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον κόσμο το καλοκαίρι. Οι κρατήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλούδη υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες σχετικά με την στο νησί τόσο από τον χιονιά του περασμένου Ιανουαρίου, όσο και από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015, καθώς οι χρηματοδοτήσεις έχουν τελειώσει. Όπως επεσήμανε ο κ. Βασιλούδης, απαιτείται ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις φετινές και ένα εκατομμύριο ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του 2015.

Τέλος, σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων επιχειρηματιών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015, ο δήμαρχος Σκοπέλου  τόνισε ότι δεν έχουν λάβει ακόμα ούτε ένα ευρώ ως .Για το λόγο αυτό την επόμενη εβδομάδα ο κ. Βασιλούδης μαζί με το  προεδρείο των επαγγελματιών της Σκοπέλου θα συναντηθούν με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των αποζημιώσεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: 2.845 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι, 165 διασωληνωμένοι #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/kb5CD2pvDw -

  • Τελετή για το ολοκαύτωμα της 30ης Ιουλίου 1906 στη Νέα Αγχίαλο #ΝέαΑγχίαλος - https://t.co/uFpy7q2Knj -

  • #RapidTests - https://t.co/KYKBArARzT -

"Αλιεύοντας" την είδηση