Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Προϋπολογισμός ανάπτυξης και ευημερίας στον Δήμο Σκιάθου
Προϋπολογισμός ανάπτυξης και ευημερίας  στον Δήμο Σκιάθου

Προϋπολογισμός ανάπτυξης και ευημερίας στον Δήμο Σκιάθου

Εγκρίθηκε από την Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο του Δήμου Σκιάθου στις 9 Ιανουαρίου 2020.

Ο Δήμος Σκιάθου, είναι ανάμεσα στους ελάχιστους Δήμους της χώρας τη δεδομένη στιγμή, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό, ως αποτέλεσμα των εντατικών και συντονισμένων ενεργειών της νέας δημοτικής αρχής, λαμβάνοντας υπόψη πως η προετοιμασία του προϋπολογισμού αρχίζει τον Αύγουστο, πράγμα που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο να έχει εγκριθεί στην αρχή της χρονιάς, για τις νέες δημοτικές αρχές.

Με την έγκριση όλες οι λειτουργίες του Δήμου, συνεχίζουν χωρίς διακοπή και καθυστερήσεις αλλά και χωρίς την ανάγκη ενεργος ειδικών διαδικασιών που δυσκολεύουν το έργο των υπαλλήλων και κυρίως την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός της νέας Δημοτικής Αρχής, είχε εγκριθεί στο στις 23 Δεκεμβρίου 2019.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι δίκαιος, με τις αλλαγές στη χρέωση κοινόχρηστων χώρων και στο χαρακτηρισμό των κατηγοριών των παραλιών, ανάλογα με την τουριστική κίνηση.

Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση και τις ανάγκες του Δήμου, έγινε γενικό πάγωμα των δημοτικών τελών (καθαριότητας και φωτισμού).

Δόθηκε έμφαση σε νέα , συμπεριλαμβάνοντας στο τεχνικό πρόγραμμα, δεκατέσσερις νέες μελέτες για σημαντικά αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά , ακόμη ενισχύθηκε σημαντικά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για την προβολή και προώθηση του προορισμού.

Έχοντας ως προτεραιότητα την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, επιχορηγούνται γενναία οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την υλο δράσεων και προγραμμάτων για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, διπλασιάστηκε η επιχορήγηση του νομικού προσώπου ΔΟΠΑΝ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας).

Με στόχο την ανάπτυξη του κλίματος συνεργασίας η δημοτική αρχή, έλαβε υπόψη προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Η νέα δημοτική αρχή, κατάρτισε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό, συμβατό με τα πραγματικά οικονομικά του Δήμου, όπου καταγράφονται οι ανάγκες, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα το πλάνο ανάπτυξης που τέθηκε στην κρίση των πολιτών στις  δημοτικές εκλογές.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ευχαριστεί  τον  Νίκο Ντίτορα , συντονιστή της ς Διοίκησης για την άψογη συνεργασία.

Για την πολύτιμη συμβολή τους με πολλές ώρες δουλειάς, ο δήμαρχος ευχαριστεί  ην Ματούλα Παπαδούλια πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους αντιδημάρχους: Νίκο Λιακόπουλο σντιδήμαρχο Διοίκησης και Διαφάνειας Οικονομικών, Γιάννη Τσανάκα σντιδήμαρχο Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών έργων, Γιάννη Γιαννίτση αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, Διαμαντή Μαθηνό αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, τον Νίκο Πασχάλη πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τον Γιώργο Αντωνίτσα αντιπρόεδρο της ΔΕΑΥΣ, την Ματούλα Χονδρονικολή εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, και τον Μανώλη Αν. Πασχάλη δημοτικό σύμβουλο.

Τέλος ο δήμαρχος ευχαριστεί τους εργαζόμενους του Τμήματος της Οικονομικής Υπηρεσίας και ιδιαίτερα την Προϊσταμένη του Τμήματος,  Μαρία Πεζάτου, για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία σε όλα τα στάδια σύνταξης του προϋπολογισμού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση