Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή του Αθανάσιου Ζλατούδη
Πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή του Αθανάσιου Ζλατούδη

Πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή του Αθανάσιου Ζλατούδη

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, συμμετείχε δια του προέδρου του  Σωτήρη Σκιαδαρέση με φυσική παρουσία στην πρώτη του θεσμού που θα συμβάλει στην ορθή σχεδίαση της νησιωτικής πολιτικής της χώρας. Διαδικτυακά συμμετείχε και το μέλος του Δ.Σ του ΕΟΑΕΝ και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας  , ο οποίος είναι αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή.

Ακολουθεί η σχετική ενημέρωση της γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  Χριστιάνας Καλογήρου για το θέμα:

«Εναρκτήρια σήμερα του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.), υπό την προεδρία του υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη.
Στο ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ. συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ως εκπρόσωπος της , ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ως εκπρόσωπος της , η πρυτάνισσα του Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Παύλος Μιχαλακέλης, ο Νικόλαος Ατταλιώτης ως εκπρόσωπος του γραφείου πρωθυπουργού, ο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο γενικός και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Με στόχο της βελτίωση του συντονισμού και την αναβάθμιση της συνεργασίας όλων εμπλεκόμενων φορέων, το νέο όργανο συμβάλλει στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών για τον νησιωτικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης έγινε συζήτηση επί του προσχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια στον Νησιωτικό Χώρο».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 50 του Ν 4676/19-3-2020 ( 67/΄) το λειτουργεί στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού.

Το γνωμοδοτεί κυρίως:

) για τις βασικές αρχές χάραξης πολιτικών στους διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιών και

β) για τη σχεδίαση και υλοποίηση των νησιωτικών πολιτικών.

 

 

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε #σκάφος στα Πευκάκια #σκάφος - https://t.co/MpNGO0pYNb -

  • Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου #ΑγίουΙωάννουτουΘεολόγου - https://t.co/kq5Z0IxfUg -

  • Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου ο Ρίτσι Κιτόκο #ΡίτσιΚιτόκο - https://t.co/Ex2LvE1fV1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση