Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Προχωρά η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στις Β.Σποράδες
Προχωρά η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στις Β.Σποράδες

Προχωρά η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στις Β.Σποράδες

Απάντηση του υπουργού Γ. Πλακιωτάκη σε αναφορά του Κων. Μαραβέγια

Απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μαραβέγια σχετικά με το αίτημα εμπόρων της Σκιάθου για την ταχύτερη εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης έδωσε στη Βουλή στοιχεία για τη λήψη μέτρων στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων και των παραγωγών των Σποράδων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε για την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα αφορά την ταχύτερη εκκαθάριση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και τη συνέχιση του μέτρου κατά τη νέα χρονιά στο σκέλος των επιχειρήσεων.

Σε σχέση με τις κρατικές ενισχύσεις των νησιωτικών επιχειρήσεων ο αρμόδιος υπουργός διευκρινίζει πως μόνο κατά το 1ο εξάμηνο του 2020 η κυβέρνηση προχώρησε στην πληρωμή 15,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Εξαιτίας μάλιστα της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωναϊού και στη χώρα μας, προκρίθηκε το μέτρο της άμεσης ενίσχυσης των εμπορικών επιχειρήσεων των νησιών με σειρά 7 τακτικών πληρωμών που αφορούσαν αιτήσεις χρηματοδότησης πάνω από 11.500 επιχειρήσεων και τη θέσπιση έκτακτης προκαταβολής, ύψους 60% της αιτούμενης χρηματοδότησης, για άλλες 500 επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καρδίτσα και Λευκάδα – Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μουζάκι… - https://t.co/7DjtMKl1or -

  • Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ με 453 κρούσματα - https://t.co/IknU5doEl5 -

  • 24ωρη γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας για αποφυγή σύγκρουσεων - https://t.co/U50QcgjZHF -

"Αλιεύοντας" την είδηση