Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Προχωρά η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στις Β.Σποράδες
Προχωρά η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στις Β.Σποράδες

Προχωρά η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στις Β.Σποράδες

Απάντηση του υπουργού . Πλακιωτάκη σε αναφορά του Κων. Μαραβέγια

Απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή ς της έας ς Κωνσταντίνου Μαραβέγια σχετικά με το αίτημα εμπόρων της Σκιάθου για την ταχύτερη εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ο αρμόδιος υπουργός ιάννης έδωσε στη Βουλή στοιχεία για τη λήψη μέτρων στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων και των παραγωγών των Σποράδων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε για την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα αφορά την ταχύτερη του Μεταφορικού Ισοδύναμου και τη συνέχιση του μέτρου κατά τη νέα χρονιά στο σκέλος των επιχειρήσεων.

Σε σχέση με τις κρατικές ενισχύσεις των νησιωτικών επιχειρήσεων ο αρμόδιος υπουργός διευκρινίζει πως μόνο κατά το 1ο εξάμηνο του 2020 η κυβέρνηση προχώρησε στην πληρωμή 15,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Εξαιτίας μάλιστα της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωναϊού και στη χώρα μας, προκρίθηκε το μέτρο της άμεσης ενίσχυσης των εμπορικών επιχειρήσεων των νησιών με σειρά 7 τακτικών πληρωμών που αφορούσαν αιτήσεις ς πάνω από 11.500 επιχειρήσεων και τη θέσπιση έκτακτης προκαταβολής, ύψους 60% της αιτούμενης ς, για άλλες 500 επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση