Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ποσό 741.608,80 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το κτήριο του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου
Ποσό 741.608,80 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το κτήριο του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου

Ποσό 741.608,80 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το κτήριο του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου

Με την α.π. 3434-20/08/2021 απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας το της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου υμνασίου-Λυκείου Σκιάθου ύψους 741.608,80 . Το αφορά, εργασίες στο κέλυφος του κτηρίου, αλλαγή κουφωμάτων, θερμομόνωση εξωτερικών τοιχοποιιών και στέγης, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις σύστημα ψύξης – θέρμανσης  και φωτισμό.

Ο Δήμος Σκιάθου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του περιφερειάρχη, με τίτλο «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων στη Θεσσαλία» με κωδικό Πρόσκλησης: 104 Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 4749, στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014 – 2020», υποβάλλοντας πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου.

Το σχολικό συγκρότημα δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές ενεργειακής απόδοσης καθώς κατασκευάστηκε βάσει παλαιών μη ισχυόντων προδιαγραφών. Επιπρόσθετα με το πέρασμα των χρόνων, το κτήριο λόγω φυσικής φθοράς χρήζει παρεμβάσεων συντήρησης. Ως εκ τούτου ο Δήμος Σκιάθου αποφάσισε να προχωρήσει σε επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ώστε να βελτιωθούν η ενεργειακή τους συμπεριφορά με διπλό όφελος, περιβαλλοντικό και οικονομικό.
Στο διάστημα υποβολής της πρόσκλησης 25 Ιανουαρίου με 01 Μαρτίου, ο Δήμος συνεργάστηκε με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ, για την υποστήριξη στην υποβολή της πρότασης.

Από την αρχή της θητείας μας, θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων. Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γυμνασίου-Λυκείου, του υ που φιλοξενεί περισσότερους από 350 μαθητές, θα εξασφαλίσει ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον στο πιο σημαντικό κομ της κοινωνίας μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, τον περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον περιφερειάρχη των έργων, που πάντα με αποτελεσματικότητα και πραγματικό ενδιαφέρον εργάζεται για το καλό του τόπου μας, την αεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων Δωροθέα για την εξαιρετική και την υποστήριξη. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών Έργων Γιάννη Τσανάκα και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη , ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διευθυντή του Δικτύου Αειφόρων Νήσων-ΔΑΦΝΗ Κώστα Κομνηνό και τον μηχανικό του Δικτύου Σταύρο Αποστόλου για την καθοριστική υποστήριξη σε όλα τα στάδια της υποβολής της πρότασης του Δήμου“. δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

"Αλιεύοντας" την είδηση