Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ποσό 500.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον καθαρισμό ρεμάτων στη Σκιάθο
Ποσό 500.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον καθαρισμό ρεμάτων  στη Σκιάθο

Ποσό 500.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον καθαρισμό ρεμάτων στη Σκιάθο

Κ. Αγοραστός: «Ενισχύουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση»

Στον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές της Σκιάθου που επλήγησαν κατά τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, προχωρά η Θεσσαλίας. Η ενέκρινε το του διαγωνισμού για έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, που αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική θωράκιση των υποδομών και του περιβάλλοντος μέσω του καθαρισμού της κοίτης ρεμάτων και χειμάρρων και την αποκατάσταση και ενίσχυση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων.

Οι παρεμβάσεις, θα γίνουν σε όλο το νησί με προτεραιότητα στις περιοχές Τρούλος, Αχλαδιές, Κουκουναριές και Πλατανιάς- Αγία Παρασκευή.

Στις Κουκουναριές, για την απομάκρυνση των υδάτων που κατακλύζουν την παρακείμενη στο ρέμα οδό, προβλέπεται να κατασκευαστεί φρεάτιο – εγκάρσιος αγωγός για την παροχέτευση του νερού κατάντη της επαρχιακής οδού. Η τοποθέτηση του αγωγού θα γίνει με κατασκευή μικροσηράγγας.

Οι εργασίες για την απομάκρυνση απορριμμάτων, μπάζων και βλάστησης θα υλοποιηθούν κατά βάση μέσα στην κοίτη των ρεμάτων της Σκιάθου ενώ όπου απαιτείται θα πραγματοποιηθεί και καθαρισμός των πρανών. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν είτε με χρήση μηχανικού εξοπλισμού είτε με χειρωνακτικά μέσα όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω χωματουργικές και τεχνικές εργασίες:
• Καθαρισμός κοίτης από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις.
• Συντήρηση & αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων και πρανών.
• Συντήρηση & αποκατάσταση υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων και πρανών από συρματοκιβώτια.
• Συντήρηση & αποκατάσταση υφιστάμενων αναβαθμών από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια
• Συντήρηση & αποκατάσταση κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια.
• Καθαρισμός οχετών.
«Προστατεύουμε τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων στο νησί, καθαρίζοντας τα ρέματα στις περιοχές που παρατηρήθηκαν τα εντονότερα πλημμυρικά προβλήματα», τονίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ενισχύουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της Σκιάθου και διορθώνουμε τις υποδομές, προκειμένου να αποκατασταθεί η απρόσκοπτη ανθρώπων και εμπορευμάτων αλλά και η προσβασιμότητα σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση και οικονομική συμβολή στη ζωή του νησιού».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση