Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Ποσό 1,6 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων σε Σκιάθο και Σκόπελο
Ποσό 1,6 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων σε Σκιάθο και Σκόπελο

Ποσό 1,6 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων σε Σκιάθο και Σκόπελο

Ο Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης συνολικού ύψους 1,61 εκατομμυρίου , που οδηγεί σε για την ανάδειξη του πολιτιστικού και θρησκευτικού αποθέματος στα νησιά της Σκιάθου και της Σκοπέλου.

Πρόκειται για τα :

-Στερέωση και αποκατάσταση του καθολικού της Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας Εικονίστριας) Σκιάθου», με πίστωση 300.000

-Στερέωση – αποκατάσταση κτιρίων και ανάπλαση-ανάδειξη λιθόστρωτων δρόμων Κάστρου Σκιάθου», με πίστωση 900.000 ευρώ

-Στερέωση και αποκατάσταση του καθολικού της Μ. Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου», με πίστωση 250.000 ευρώ και

-«Αποκατάσταση  Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Επάνω Παναγιά – Παναγίτσα) Σκοπέλου», με πίστωση 160.000 ευρώ.

Τελικός δικαιούχος των έργων είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων .

« Σε με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την αντιπεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του 2014-2020, συντηρούμε και αναδεικνύουμε τέσσερα χαρακτηριστικά πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία, που αποτελούν έλξης για τους επισκέπτες στη Σκιάθο και στη Σκόπελο» δηλώνει ο Κώστας Αγοραστός.

«Με στρατηγική, ολοκληρωμένο σχέδιο και δημιουργικές συνεργασίες αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε και επενδύουμε στον πολιτισμό που σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς συνιστά τον τέταρτο πυλώνα της βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα ο προσφέρει ισχυρή στήριξη της απασχόλησης τόσο στο πεδίο της πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και κυρίως στον τουρισμό. Αποδίδουμε στην κοινωνία τα μνημεία γιατί μόνο έτσι τα προστατεύουμε, αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν των νησιών της Θεσσαλίας, αναδεικνύουμε χώρους υψηλής αρχιτεκτονικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής αξίας, δημιουργούμε θέσεις εργασίας και ενισχύουμε τις τοπικές νησιωτικές οικονομίες» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση