Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Plefsi… για Skiathos Palace Cup 2018
Plefsi… για Skiathos Palace Cup 2018

Plefsi… για Skiathos Palace Cup 2018

 

 

ι τρίτη συνεχή χρονί οργανώνεται στον μαγευτικό όρμο των Κουκουναριών στη Σκιάθο, μία από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου, ο αγώνας το τριήμερο 11-13 Μαΐου.

Ο διοργανωτής, αυτικός Όμιλος Σκιάθου, για τον φετινό αγώνα συνεργάζεται με τον Θανάση Πινιάρη, Ολυμπιονίκη προπονητή ιστιοπλοΐας τριγώνου και ανοιχτής θάλασσας του αυτικού ομίλου Βόλου – «Αργοναύτες», ο οποίος θα είναι υπεύθυνος του αγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης.

Μαζί θα γράψουν άλλη μια νέα σελίδα στην ιστορία της θάλασσας. Άλλωστε, η Σκιάθος είναι ένα νησί με λαμπρή ναυτική παράδοση και οι Σκιαθίτες ήταν πάντα ναυτικοί και εραστές της θάλασσας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ∆ήμου Σκιάθου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Το καθιερώνεται με το πέρασμα των ετών, ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις τύπου Match Race, αφού στο τριήμερο της διοργάνωσης συντελούνται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για τους συμμετέχοντες και το κοινό, αλλά και λόγω της συνεχούς βελτίωσης χρόνο με τον χρόνο της εμπειρίας που αποκομίζεται από τους ανθρώπους που θα βρεθούν κοντά της.

Η μορφή του αγώνα, δηλαδή το Match Race που είναι ουσιαστικά μονομαχίες δύο σκαφών σε έναν προκαθορισμένο θαλάσσιο στίβο, υπόσχεται για άλλη μια χρόνια δυνατές αθλητικές συγκινήσεις στο υπέροχο θαλάσσιο και φυσικό περιβάλλον του όρμου των Κουκουναριών της Σκιάθου, που θα δώσουν μοναδικές εικόνες σε θεατές και αγωνιζόμε.

Η ιδέα του αγώνα ξεκίνησε από την ομάδα του περιοδικού Plefsi, που τα τελευταία 25 χρόνια υποστηρίζει όλες τις δράσεις που προάγουν τον ναυταθλητισμό αλλά και το ως τουριστικού προϊόντος σημαντικού για την οικονομία της Ελλάδας.

Το περιοδικό θα είναι και πάλι αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας και αθλοθέτης του αγώνα, μιας που πάντα πίστευε ότι η Σκιάθος -που είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός- μπορεί να αναδειχθεί και σε προορισμό για την ιστιοπλοΐα.

Το ξενοδοχείο Skiathos Palace, ένα από τα πιο γνωστά και πολυτελή ξενοδοχεία των Σποράδων, συνεχίζει να είναι ο μεγάλος χορηγός του αγώνα. Η ξενοδοχειακή μονάδα, αμφιθεατρικά χτισμένη, με υπέροχους κήπους και θέα τη μαγευτική παραλία των Κουκουναριών γίνεται η ιδανική κερκίδα για να παρακολουθήσει κανείς τον αγώνα. Το ξενοδοχείο θα φιλοξενήσει και φέτος επιτροπές, κριτές, αγωνιζόμε και δημοσιογράφους.

Για τη φετινή χρονιά, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ο αγώνας θα υποστηρίξει τη δράση του σωματείου Safe Water Sports για ενημέρωση για τους κανονισμούς των θαλάσσιων σπορ και παιχνιδιών και την αποφυγή των ατυχημάτων.

"Αλιεύοντας" την είδηση