Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Παρουσία του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας η συνεδρίαση του ΣΤΟ Σκοπέλου
Παρουσία του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας η συνεδρίαση του ΣΤΟ Σκοπέλου

Παρουσία του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας η συνεδρίαση του ΣΤΟ Σκοπέλου

Παρουσία του γεν. γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή στις 2.00 μ.μ.  το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Σκοπέλου, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επιχείρηση εξουδετέρωσης νάρκης στο Λουτράκι Σκοπέλου.

Μιλώντας στο Ράδιο Ακρόαμα, ο δήμαρχος Σκοπέλου Στ. Περίσσης, τόνισε ότι η απομάκρυνση των κατοίκων θα είναι σε μήκος 2 χλμ, θα ξεκινήσει στις 7.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το πρωί κι όλος ο μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο θα απομακρυνθούν και τα σκάφη σε Λουτράκι, Γλώσσα και Νέο Κλήμα.  “Η νάρκη αυτή είναι 600 λιμπρών κι είναι ενεργή. Εντοπίστηκε το 2015. Εμείς όταν αναλάβαμε τρέξαμε άμεσα τις διαδικασίες γιατί δεν μπορεί να υπάρχει μια τέτοια νάρκη 50μ. από το λιμεναρχείο του Λουτρακίου” ανέφερε ο Στ. Περίσσης.

Προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών

Ο Σκοπέλου ενημερώνει ότι το Σάββατο 07-03-2020, περί τις 10:00 π.μ. έως τη λήξη αυτής (δύση του ήλιου) στο λιμένα Λουτρακίου της Κοινότητας Γλώσσης, θα διεξαχθεί επιχείρηση εξουδετέρωσης πυρομαχικού υλικού (Νάρκη Αγκυροβολίας τύπου GV του Β' παγκοσμίου Πολέμου) από ειδικό κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού.

Για την ασφαλή έκβαση της επιχείρησης και την αβηση οποιουδήποτε κινδύνου θα πρέπει να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 1000 μέτρων τόσο από τη θέση εντοπισμού της νάρκης όσο και κατά την πορεία ρυμούλκησης ως προς την προτεινόμενη από το Πολεμικό Ναυτικό θέση εξουδετέρωσής της. Συγκεκριμένα θα πρέπει να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις περιοχές Λουτράκι, Γλύστρα, Αγία Βαρβάρα, Κατακαλού, Καλάμια, Αρμενόπετρα, Κολωνάκι, Βίγλα, Περιοχή Μαριδάκη, Περιοχή Τζανετή, Κουκουναριά, Πθαράκια, Αθέατο.

Η μετακίνηση των πολιτών θα γίνει με ιδία μέσα, μέσω της Επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Σκοπέλου, ή με οχήματα του Δήμου που θα βρίσκονται δίπλα από τη στάση λεωφορείων στο λιμάνι Λουτρακίου και θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί 07:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 09:00π.μ.

Ως χώρος συγκέντρωσης ορίζεται το Κατάστημα της Κοινότητας Γλώσσης στον οποίο μπορούν να παραμείνουν οι πολίτες μέχρι την ολο της επιχείρησης.

  • Οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών, καλούνται να:

  • Απομακρύνουν τα Ε.Ι.Χ. καθώς και τα επαγγελματικής χρήσης, οχήματά τους.

  • Να αφήσουν, για προληπτικούς λόγους, ανοιχτά τα των οικιών και λοιπών κτισμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν ζημιές συνεπεία ωστικού κύματος, τυχόν ακούσιας έκρηξης του πυρομαχικού υλικού.

  • Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να διακόψουν, προσωρινά, τη λειτουργία τους, έως τη λήξη της επιχείρηση εξουδετέρωσης της νάρκης.

  • Θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα σκάφη από τον λιμένα Λουτρακίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τη δράση της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης κατά τη διάρκεια εξουδετέρωσης του πυρομαχικού υλικού, καλώντας στο τηλέφωνο 2424033502 (κατάστημα Γλώσσης), κιν. 6977796701 (  Ν. Βαφίνης) & 2424350115 ή 2424350101 ( Σκοπέλου).

Τέλος, οι κάτοικοι Λουτρακίου, Γλώσσας, Παλιού Κλήματος, Νέου Κλήματος και των περιοχών που βρίσκονται σε ακτίνα 2606 μέτρων από τα σημεία που έχουν οριστεί και θα λάβουν χ οι του Π.Ν., καλούνται να μην προβούν σε υπαίθρου, από την έναρξη έως και τη λήξη της επιχείρηση εξουδετέρωσης της νάρκης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση