Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Παρουσία της «Γαστρονομικής Κοινότητας» Σκιάθου στην έκθεση Ηoreca 2022
Παρουσία της «Γαστρονομικής Κοινότητας» Σκιάθου στην έκθεση Ηoreca 2022

Παρουσία της «Γαστρονομικής Κοινότητας» Σκιάθου στην έκθεση Ηoreca 2022

Δυναμική η παρουσία της «αστρονομικής Κοινότητας» Σκιάθου στην έκθεση , στο εκθεσιακό κέντρο MetropolitanExpo, όπου την 13 Φεβρουαρίου 2022 παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Πίττα «» και το ομώνυμο και έγινε ένας απολογισμός του υ με τη συμμετοχή πρωταγωνιστών των πρώτων 11 Γαστρονομικών Κοινοτήτων.

Ο Δήμος Σκιάθου αποτελεί μέλος του προγράμματος των Γαστρονομικών Κοινοτήτων από το 2019, έχοντας ως στόχο την καταγραφή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της τοπικής κοινωνίας, της γαστρονομικής ταυτότητας της Σκιάθου αλλά και της προσφοράς της στην .

Οι είναι ένα καινοτόμο που έχει στόχο η να γίνει μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, εφαλτήριο της τουριστικής της ανάπτυξης, αλλά και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας κάθε τόπου.

Τελικός σκοπός από τη συμμετοχή του Δήμου είναι η ανάδειξη της Σκιάθου σε έναν τουριστικό προορισμό, όπου η γαστρονομία θα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του τόπου.

Ο Δήμος Σκιάθου θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στην ανάδειξη της ταυτότητας του προορισμού, προβάλλοντας την αυθεντικότητα του τόπου και ειδικά όταν αφορά έναν τόσο ξεχωριστό τομέα, όπως είναι αυτός της τοπικής κουζίν

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση