Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την ένταξη του Δήμου Σκοπέλου στην κατηγορία των Μικρών Νησιωτικών Δήμων  
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την ένταξη του Δήμου Σκοπέλου στην κατηγορία των Μικρών Νησιωτικών Δήμων   

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την ένταξη του Δήμου Σκοπέλου στην κατηγορία των Μικρών Νησιωτικών Δήμων  

 

 

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο ς Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος προς τον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την ανάγκη διόρθωσης των πληθυσμιακών ορίων κατηγοριοποίησης των «μικρών νησιωτικών Δήμων» και την ένταξη του Δήμου Σκοπέλου σε αυτούς.

 

Ο ς του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το αίτημα του Δήμου Σκοπέλου που αυτή τη στιγμή κατατάσσεται βάσει των στοιχείων μόνιμου πληθυσμού της απογραφής του 2011 στους Μεγάλους και Μεσαίους ησιωτικούς Δήμους. Όπως υπογραμμίζεται στην , για την κατάταξη αυτή λήφθηκε υπόψη το αυθαίρετο πληθυσμιακό κριτήριο των 3.500 κατοίκων οδηγώντας στην άδικη σε σχέση με τους υπόλοιπους νησιωτικούς Δήμους μεταχείριση του Δήμου Σκοπέλου που παρουσιάζει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν την κατηγορία των μικρών Δήμων, όπως η ελλιπής υπηρεσιακή στελέχωση και η δυσχερής πρόσβαση του πληθυσμού σε κοινωφελείς και δημόσιες υπηρεσίες.

 Ο Σκοπέλου, που βρίσκεται μεταξύ των νησιωτικών Δήμων που έχουν πληθυσμό από 3.500 έως 5.000 κατοίκους, κατηγοριοποιήθηκε εσφαλμένα ως «μεσαίος και μεγάλος » αφού είναι αναμφίβολα «μικρός» υπό την έννοια του όμου.

Για τον λόγο αυτό, ο διαβίβασε στον αρμόδιο υπουργό επιστολές του δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση,  στις οποίες ζητείται να εξεταστεί το ενδεχόμενο σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στο πλαίσιο της ς του νέου εκλογικού Νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση