Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την ένταξη του Δήμου Σκοπέλου στην κατηγορία των Μικρών Νησιωτικών Δήμων  
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την ένταξη του Δήμου Σκοπέλου στην κατηγορία των Μικρών Νησιωτικών Δήμων   

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την ένταξη του Δήμου Σκοπέλου στην κατηγορία των Μικρών Νησιωτικών Δήμων  

 

 

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο του – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την ανάγκη διόρθωσης των πληθυσμιακών ορίων κατηγοριοποίησης των «μικρών νησιωτικών Δήμων» και την ένταξη του Δήμου Σκοπέλου σε αυτούς.

 

Ο του στήριξε το αίτημα του Δήμου Σκοπέλου που αυτή τη στιγμή κατατάσσεται βάσει των στοιχείων μόνιμου πληθυσμού της απογραφής του 2011 στους Μεγάλους και Μεσαίους Νησιωτικούς Δήμους. Όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά, για την κατάταξη αυτή λήφθηκε υπόψη το αυθαίρετο πληθυσμιακό κριτήριο των 3.500 κατοίκων οδηγώντας στην άδικη σε σχέση με τους υπόλοιπους νησιωτικούς Δήμους μεταχείριση του Δήμου Σκοπέλου που παρουσιάζει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν την κατηγορία των μικρών Δήμων, όπως η ελλιπής υπηρεσιακή στελέχωση και η δυσχερής πρόσβαση του πληθυσμού σε κοινωφελείς και δημόσιες υπηρεσίες.

 Ο , που βρίσκεται μεταξύ των νησιωτικών Δήμων που έχουν πληθυσμό από 3.500 έως 5.000 κατοίκους, κατηγοριοποιήθηκε εσφαλμένα ως «μεσαίος και μεγάλος Δήμος» αφού είναι αναμφίβολα «μικρός» υπό την έννοια του Νόμου.

Για τον λόγο αυτό, ο Αλ. Μεϊκόπουλος διαβίβασε στον αρμόδιο υπουργό επιστολές του δημάρχου Σκοπέλου Περίσση,  στις οποίες ζητείται να εξεταστεί το ενδεχόμενο σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νέου εκλογικού Νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση