Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » «Όλοι Μαζί, Σκιάθος Καθαρή 2018»
«Όλοι Μαζί, Σκιάθος Καθαρή 2018»

«Όλοι Μαζί, Σκιάθος Καθαρή 2018»

Εθελοντισμός για το Περιβάλλον

Για 14η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα εθελοντισμού για το περιβάλλον “Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή”. Στη δράση συμμετείχαν 555 ές, 24 εκπαιδευτικοί και 73 εθελοντές, για τον καθαρισμό παραλιών και περιοχών.

Η δράση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος', την εβδομάδα 30 Μαρτίου-7 Απριλίου 2019, με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου και τη συμμετοχή της Λιμενικής Αρχής, των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Συλλόγων, Εθελοντών και επιχειρηματιών.

Για πρώτη φορά φέτος η δράση υποστήριζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας/Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Στο διάστημα της δράσης πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός 17 παραλιών και περιοχών. Τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση ήταν: ές και εκπαιδευτικοί από το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το Λύκειο Σκιάθου, όπως κάθε χρόνο με ενθουσιασμό συμμετείχαν, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Βάση Ετοιμότητας Σκιάθου, ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, οι Φυσιολάτρες Οδοιπόρους Σκιάθου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ Σκιάθου, το Skiathos Diving Center και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος'.

Έτσι με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμού στις παραλίες, Λεχούνι, Κάστρο, Άγιος Παντελεήμονας, Λυγαριές, Άγκιστρος, Ελίας, Μαντράκι, , Σίφερι, Ταρσανάς. Επίσης καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν στο ρέμα Λεχούνι, στις περιοχές, περιμετρικά στη λίμνη του Αγίου Γεωργίου, Πλάκες και πάρκο Ηρώου έως Πούντα, στην περίμετρο των Σχολείων 1ο και 2ο Δημοτικό, τέλος πραγματοποιήθηκε και υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμάνι της Σκιάθου.

Η δράση κορυφώθηκε με τη συμμετοχή στο Let's do it Greece, τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη δράση εθελοντισμού για τον καθαρισμό περιοχών της χώρας, στην οποία η Σκιάθος συμμετέχει από την καθιέρωσή της.

Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη ποσότητα βαρελιών, τα οποία προέρχονται από μυδοκαλλιέργειες. και με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου ‘Η Σκιάθος', τα τελευταία επτά χρόνια, συλλέγονται και τοποθετούνται στη δασική περιοχή Μαντράκι, ως αποθήκη νερού για την περίπτωση ς.

Παραμένουν σε εκκρεμότητα πέντε περιοχές, που λόγω των καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε η καθαριότητά τους για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο από, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού/Τοπικό Τμήμα Σκιάθου στην παραλία , τους μαθητές Λυκείου στην παραλία Μέγας Γιαλός, τον Οικολογικό Σύλλογο ΣκιάθουEcoΖην στην παραλία Αγία Ελένη, τον Ναυτικό Όμιλο Σκιάθου στις παραλίες του νησιού Άρκος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος και την ομάδα εθελοντών του SkiathosLife στις παραλίες του νησιου ς.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τους εθελοντές, Συλλόγους, Φορείς, για τη συμμετοχή τους, ειδικότερα τους διευθυντές των Σχολείων, Δήμητρα Συκιώτη διευθύντρια 1ου Δημοτικού, Παρασκευά Τελίδη διευθυντή 2ου Δημοτικού Σχολείου, Λεωνίδα Τζαβαλία διευθυντή Λυκείου, χάρη στις ενέργειες των οποίων στη δράση συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών.

Ακόμη ο Σύλλογος ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κωστή Γιαννίτση, για την αποτελεσματική συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση.

Για τη σημαντική βοήθειά τους ο Σύλλογος ευχαριστεί , τον Χούμα Λάμπρο που για ακόμα μία φορά διαθέτει το καΐκι του ‘Καλυψώ”, για τον καθαρισμό των παραλιών, την ομάδα Άγγλων εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν συστηματικά τη δράση, τον Ηλία Αντωνίτσα που για ακόμα μια φορά συμμετείχε ενεργά στους καθαρισμούς διαθέτοντας ειδικό όχημα μεταφοράς των απορριμμάτων.

Για τη διάθεση εργατικού δυναμικού ο Σύλλογος ευχαριστεί την Μύριαμ Τσαρούχη (Thymis Home), την Ηλέκτρα Χατζημιχάλη (Atrium Hotel) και Ανδρέα Ποταμιάνο.

Για ακόμη μια φορά η συμμετοχή όσο και το αποτέλεσμα της δράσης, δεν μπορεί παρά να κάνει υπερήφανη την τοπική κοινωνία της Σκιάθου, ως μια ευαισθητοποιημένη κοινωνία που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, συμπράττοντας μ' αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια προστασίας της μοναδικής φύσης της Σκιάθου.

Για την πολύχρονη δράση ‘Ολοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή', ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος', έλαβε το βραβείο, στα “Bravo ”, σε εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου , στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τον οργανισμό QualityNet Foundation.

Το βραβείο παρέλαβε ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος', από τον Κώστα Αγοραστό περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Tο βραβείο ανήκει στους εκατοντάδες εθελοντές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, μέλη συλλόγων και φορέων, εκπροσώπους τοπικών αρχών, , που με την ενεργό συμμετοχή τους, καθιέρωσαν τη δράση και έγιναν το παράδειγμα της χώρας, για την οργάνωση και υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων, όπως το Let's do it Greece.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση