Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ο Κων. Μαραβέγιας ζητεί τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου και διενέργεια διαγνωστικών τεστ COVID-19 στην Αλόννησο
Ο Κων. Μαραβέγιας ζητεί τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου και διενέργεια διαγνωστικών τεστ COVID-19 στην Αλόννησο

Ο Κων. Μαραβέγιας ζητεί τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου και διενέργεια διαγνωστικών τεστ COVID-19 στην Αλόννησο

Το αίτημα στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου και διενέργειας διαγνωστικών τεστ COVID-19, προώθησε ο ς Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας   νσταντίνος Μαραβέγιας με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας   Β. Κικίλια.

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται πρόσφατη του δημάρχου Αλοννήσου Π. Βαφίνη, σύμφωνα με την οποία οι ανάγκες του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου σε μόνιμο προσωπικό όλων των κατηγοριών (ιατρικό/νοσηλευτικό, εργαστηριακό/τεχνολογικό, οδηγοί/διασώστες) έχουν προτεραιοποιηθεί και μπορούν να καλυφθούν από τις πρόσφατα εξαγγελθείσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες ς του ΕΣΥ.

Όπως τονίζει ο ς της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή ανακοίνωση του σχετικά με την δημιουργία των νέων πλωτών Κινητών Ομάδων Υγείας ειδικού σκοπού (ΚΟμΥ) για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ ανίχνευσης του ιού -CoV-2.

«Πρόκειται για καινοτόμο πρωτοβουλία που στοχεύει στην έγκαιρη κάλυψη των νησιών του Αιγαίου, ιδιαίτερα εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου», επισημαίνει ο κ. Μαραβέγιας και προσθέτει ότι, η τεράστια επιτυχία που σημειώθηκε μέχρι τ με την απόλυτη προστασία των Β. Σποράδων από τον κορωναϊό, πρέπει να συνεχισθεί τόσο με τα τρέχοντα μέτρα ς όσο και με την μόνιμη στελέχωση των αποκεντρωμένων μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητεί να ενημερωθεί από τον κ. Κικίλια:

1. Πώς σχεδιάζει το υπουργείο να καλύψει τις ιεραρχημένες από τον οικείο Δήμο ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου σε τακτικό προσωπικό όλων των κατηγοριών / ειδικοτήτων,

2. Ποιο είναι το πρόγραμμα επισκέψεων των πλωτών ΚΟμΥ στις Β. και ειδικά στην Αλόννησο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση