Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ο Κων. Μαραβέγιας ζητεί τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου και διενέργεια διαγνωστικών τεστ COVID-19 στην Αλόννησο
Ο Κων. Μαραβέγιας ζητεί τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου και διενέργεια διαγνωστικών τεστ COVID-19 στην Αλόννησο

Ο Κων. Μαραβέγιας ζητεί τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου και διενέργεια διαγνωστικών τεστ COVID-19 στην Αλόννησο

Το ίτημ στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου και διενέργειας διαγνωστικών τεστ -19, προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της έας Δημοκρατίας   νσταντίνος Μαραβέγιας με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας   Β. Κικίλια.

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται πρόσφατη επιστολή του δημάρχου Αλοννήσου Π. Βαφίνη, σύμφωνα με την οποία οι ανάγκες του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου σε μόνιμο προσωπικό όλων των κατηγοριών (ιατρικό/νοσηλευτικό, εργαστηριακό/τεχνολογικό, οδηγοί/διασώστες) έχουν προτεραιοποιηθεί και μπορούν να καλυφθούν από τις πρόσφατα εξαγγελθείσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης του ΕΣΥ.

Όπως τονίζει ο βουλευτής της έας Δημοκρατίας, χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή ανακοίνωση του σχετικά με την δημιουργία των νέων πλωτών Κινητών Ομάδων Υγείας ειδικού σκοπού (ΚΟμΥ) για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2.

«Πρόκειται για καινοτόμο πρωτοβουλία που στοχεύει στην έγκαιρη κάλυψη των νησιών του υ, ιδιαίτερα εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου», επισημαίνει ο κ. Μαραβέγιας και προσθέτει ότι, η τεράστια επιτυχία που σημειώθηκε μέχρι τώρα με την απόλυτη των Β. Σποράδων από τον κορωναϊό, πρέπει να συνεχισθεί τόσο με τα τρέχοντα μέτρα πρόληψης όσο και με την μόνιμη στελέχωση των αποκεντρωμένων μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητεί να ενημερωθεί από τον κ. Κικίλια:

1. Πώς σχεδιάζει το υπουργείο να καλύψει τις ιεραρχημένες από τον οικείο Δήμο ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου σε τακτικό προσωπικό όλων των κατηγοριών / ειδικοτήτων,

2. Ποιο είναι το πρόγραμμα επισκέψεων των πλωτών ΚΟμΥ στις Β. και ειδικά στην Αλόννησο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση