Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / “Ο Γαλαξίας μας και οι άλλοι γαλαξίες” στην Σκιάθο
“Ο Γαλαξίας μας και οι άλλοι γαλαξίες” στην Σκιάθο

“Ο Γαλαξίας μας και οι άλλοι γαλαξίες” στην Σκιάθο

“Ο Γαλαξίας μας και οι άλλοι γαλαξίες” είναι το θέμα ομιλίας του Χρίστου Θ. Ξενάκη, αντιπροέδρου της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, την Παρασκευή 28 Απριλίου 2016, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου.

Το πρωί της ίδιας μέρας ο κ. Ξενάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Σκιάθου, σε συνεργασία με τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του πολιτιστικού συλλόγου Ή Σκιάθος’, με θέμα “Εξερευνώντας τον πλανήτη Άρη”.

Ο κ. Ξενάκης, γεννήθηκε στο Βόλο όπου παρακολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης. Παράλληλα, παρακολούθησε τα μαθήματα γαλλικής γλώσσας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (παράρτημα Βόλου), όπου και πήρε το Δίπλωμα Ανωτέρων Σπουδών (DES). Σπουδές στη Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με υποτροφία του Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική Φυσικών Επιστημών και Διδακτορικό δίπλωμα στη Φυσική. Εξειδικεύσεις στο Παρίσι (Paris-VI), στη Λυών (Académie de Lyon) και στο Σαουθάμπτον (University of Southampton) της Αγγλίας.

Έχει διδάξει στη Μέση Εκπαίδευση ως Καθηγητής Φυσικής, υπήρξε Διευθυντής του 1ου Λυκείου Βόλου, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών καθώς και Πάρεδρος επί του (πρώην) Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Έχει εργαστεί ακόμη ως Καθηγητής Φυσικής και Διευθυντής του Τομέα Φυσικών Επιστημών στην École Européenne de Bruxelles III – Βέλγιο.

Έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ως Εξωτερικός Ερευνητής, με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως διδάσκων στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών καθώς και ως διδάσκων στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος (Αντιπρόεδρος), καθώς και άλλων Επιστημονικών Οργανώσεων και φορέων, όπως της A.E.D.E. (Association Européenne des Enseignants). Έχει τιμηθεί με το Αργυρό Μετάλλιο ECU του Συμβουλίου της Ευρώπης .

Η και Διαστήματος, είναι ένας από τους παλαιότερους αστρονομικούς συλλόγους της Ελλάδας, κύριος στόχος του οποίου είναι η διάδοση της επιστήμης της αστρονομίας στην στο ευρύτερο κοινό.

Οι δραστηριότητες της είναι ιδιαίτερα γνωστές, όπως ο που διοργανώνει κάθε χρόνο, τα Πανελλήνια Συνέδρια Ερασιτεχνικής Αστρονομίας καθώς και το Περιοδικό “Ουρανός” το οποίο εκδίδει.
Ο Πολιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, ευχαριστεί θερμά την ακτοπλοϊκή εταιρεία ΑΝΕΣ/ΠΡΩΤΕΑΣ, για τη χορηγία της μετακίνησης των ομιλητών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση