Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ /  Ο Δήμος Σκιάθου  στο πρόγραμμα χρηματοδότησης  για την εφαρμογή του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Σ.Φ.Η.Ο.
 Ο Δήμος Σκιάθου  στο πρόγραμμα χρηματοδότησης  για την εφαρμογή του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Σ.Φ.Η.Ο.

 Ο Δήμος Σκιάθου  στο πρόγραμμα χρηματοδότησης  για την εφαρμογή του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Σ.Φ.Η.Ο.

Ο Δήμος Σκιάθου εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Δράσεις Περιβάλλοντος Ισοζυγίου 2020» (Σ.Φ.Η.Ο.) – Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων εντός του .

Η πρόσκληση για το πρόγραμμα έγινε μέσα από το στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» όπου ο Δήμος κατέθεσε πλήρη φάκελο. Το διάστημα υποβολής προτάσεων στην πρόσκληση ήταν από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, από την ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου.

Η εκπόνηση των Σ.Φ.Η.Ο. χρηματοδοτείται 100% από την ως άνω Πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου, βάσει των διατάξεων του άρθρου 17 του . 4710/2020.

Ο Δήμος Σκιάθου για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης, διαμόρφωσε και κατέθεσε πρόταση με τίτλο «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Σκιάθου» με προϋπολογισμό ύψους 29.760,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) πετυχαίνοντας να εξασφαλίσει τη συγκεκριμένη από το .

Με στόχο την είσοδο των Δήμων στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος πρόκειται να διαθέσει 11.552.332,15 εκ. ευρώ σε Δήμους όλης της χώρας με στόχο τη δημιουργία 10.291 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με το Άρθρο 17 του .4710/2020 (ΦΕΚ 142 Α/2020) «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της διατάξεις», καθίσταται υποχρεωτική η χωροθέτηση ενός (1) κατ’ ελάχιστον σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικώ οχημάτων ανά χιλίους (1.000) κατοίκους εντός των ορίων διοικητικής ευθύνης του κάθε δήμου. Με δεδομένο ότι ο πληθυσμός του δήμου Σκιάθου ανέρχεται σε 6.619 κατοίκους (επίσημη απογραφή 2011), θα πρέπει να χωροθετηθούν τουλάχιστον επτά (7) σημεία φόρτισης, σε σημεία που θα υποδειχθούν στο πλαίσιο του ανωτέρω σχεδίου.

Παράλληλα θα ληφθεί μέριμνα χωροθέτησης σε: 1) υφιστάμενους υπαίθριους ή στεγασμένους δημοτικούς χώρους στάθμευσης, υφιστάμενες παρόδιες θέσεις στάθμευσης, ελεύθερες και ελεγχόμενης στάθμευσης 2) νέους υπαίθριους/στεγασμένους χώρους στάθμευσης ή παρόδιες θέσεις στάθμευσης που θα χωροθετηθούν με σκοπό την εγκατάσταση σημείων επαναφόρτισης Η/Ο 3) σε τερματικούς σταθμούς και σε επιλεγμένα σημεία των δημοτικών/συγκοινωνιών 4) σε υφιστάμενες ή νέες θέσεις που θα χωροθετηθούν για την εξυπηρέτηση τουριστικών λεωφορείων 5) σε υφιστάμενες ή νέες θέσεις που θα χωροθετηθούν για την εξυπηρέτηση Η/Ο τροφοδοσίας, ώστε οι προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας 6) Θα προβλέπεται η χωροθέτηση παρόδιων θέσεων στάθμευσης επαναφόρτισης για ηλεκτρικά ποδήλατα και μοτοποδήλατα τροφοδοσίας 7) σε νόμιμα καθορισμένα σημεία στάσης ή στάθμευσης (πιάτσες) -ΤΑΞΙ 8) τη χωροθέτηση σημείων επαναφόρτισης Η/Ο σε χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ Το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου αφορά αποκλειστικά την κατάρτιση Σ.Φ.Η.Ο. από εξωτερικούς συνεργάτες.

«Διεκδικήσαμε με επιτυχία την ένταξη του Δήμου Σκιάθου στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, για τη του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) που υλοποιείται από το Πράσινο Ταμείο. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία στην κατεύθυνση να γίνει η νησί πρότυπο σε φίλο-περιβαλλοντικές πρακτικές που θα εξασφαλίσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Δήμος θα δώσει πρώτος το παράδειγμα, καταθέτοντας πλήρη φάκελο στην Πρόσκληση ΑΤ12 του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους» για την προμήθεια δημοτικών ηλεκτρικών οχημάτων και προμήθεια και εγκατάσταση Σταθμών Φόρτισης (σημεία επαναφόρτισης κανονικής ή υψηλής ισχύος). Θα συνεχίσουμε με σκληρή δουλειά θέτοντας τις βάσεις και προετοιμάζοντας τις κατάλληλες υποδομές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σκιάθου, για να μετατρέψουμε το νησί μας σε έναν σύγχρονο Δήμο που συντάσσεται με τις ανάγκες και τις επιταγές της νέας εποχής», δήλωσε ο Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση