Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητά από τον Ι. Πλακιωτάκη να ενισχύσει με προσωπικό το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητά από τον Ι. Πλακιωτάκη να ενισχύσει με προσωπικό το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητά από τον Ι. Πλακιωτάκη να ενισχύσει με προσωπικό το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου

Κοινοβουλευτική ερώτηση για το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου κατέθεσε στον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας την άμεση ενίσχυσή του με προσωπικό και την αύξηση των οργανικών θέσεων προκειμένου να μπορεί να καλύπτει τις αυξανόμενες υπηρεσιακές του ανάγκες.

Όπως ανέφερε στην ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Αλόννησος έχει εκτεταμένο μήκος δυσπρόσιτης ακτογραμμής και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, που είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φυσικό θαλάσσιο πάρκο, βρίσκεται στη θαλάσσια αρμοδιότητα της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ενώ το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο στην Ελλάδα, που πρόσφατα εγκαινιάστηκε και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία για τους επισκέπτες το 2021, θα επιφορτίσει τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου με επιπλέον αρμοδιότητες» τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Επιπλέον, το πλωτό ΠΛΣ 1004 με το οποίο ενισχύθηκε η υπηρεσία χρειάζεται τμήμα του προσωπικού για να στελεχωθεί προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων που περιλαμβάνουν την αστυνόμευση, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, του τουρισμού και των πολιτών της περιοχής παραμένοντας, δυστυχώς, υποστελεχωμένος και για αυτούς τους λόγους είναι αναγκαία η παρέμβαση του Υπουργείου για την άμεση και ουσιαστική υποστήριξή του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης θα ανεγερθεί στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας - https://t.co/uQ4ko3ztLO -

  • Μυστηριώδεις παρενέργειες της COVID-19 στον εγκέφαλο - https://t.co/BD9Va6s8Rx -

  • - https://t.co/iGfnaC2SYq -

"Αλιεύοντας" την είδηση