Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητά από τον Ι. Πλακιωτάκη να ενισχύσει με προσωπικό το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητά από τον Ι. Πλακιωτάκη να ενισχύσει με προσωπικό το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητά από τον Ι. Πλακιωτάκη να ενισχύσει με προσωπικό το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου

Κοινοβουλευτική ερώτηση γι το Στθμό Αλοννήσου κατέθεσε στον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ο ς ς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας την άμεση ενίσχυσή του με προσωπικό και την αύξηση των οργανικών θέσεων προκειμένου να μπορεί να καλύπτει τις αυξανόμενες υπηρεσιακές του ανάγκες.

Όπως ανέφερε στην ερώτηση ο ς του ΣΥΡΙΖΑ, η Αλόννησος έχει εκτεταμένο μήκος δυσπρόσιτης ακτογραμμής και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, που είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φυσικό θαλάσσιο πάρκο, βρίσκεται στη θαλάσσια αρμοδιότητα της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ενώ το πρώτο Υποβρύχιο στην , που πρόσφατα εγκαινιάστηκε και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία για τους επισκέπτες το 2021, θα επιφορτίσει τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου με επιπλέον αρμοδιότητες» τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Επιπλέον, το πλωτό ΠΛΣ 1004 με το οποίο ενισχύθηκε η υπηρεσία χρειάζεται τμήμα του προσωπικού για να στελεχωθεί προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο ς Σταθμός Αλοννήσου καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων που περιλαμβάνουν την αστυνόμευση, την του θαλάσσιου περιβάλλοντος, του τουρισμού και των πολιτών της περιοχής παραμένοντας, δυστυχώς, υποστελεχωμένος και για αυτούς τους λόγους είναι αναγκαία η παρέμβαση του Υπουργείου για την άμεση και ουσιαστική υποστήριξή του.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση