Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » “Νέο” όχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου
“Νέο” όχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου

“Νέο” όχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου

Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό των περιοχών του νησιού. Η πλήρης αποκομιδή των απορριμμάτων και ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων αποτελούν βασικό μέλημα. Στο πλαίσιο των ενεργειών για την προστασία του τος και της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς, και της βελτίωσης της οργάνωσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ο Δήμος προέβη στην πλήρη επισκευή ενός απορριμματοφόρου.

Η σύμβαση της προμήθειας ύψους 48.360 , αφορούσε απολύτως καινούργια υπερκατασκευή αμεταχείριστη και πρόσφατης κατασκευής, χωρητικότητας 8 κ.μ. με διετή  εγγύηση, που πληροί τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις διεθνείς προδιαγραφές για την προστασία του τος. Η τελευταία αναφορικά με την ενίσχυση των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας πραγματοποιήθηκε το 2017 με την αγορά ενός μικρού απορριμματοφόρου τύπου porter.

Ο  στόλος των οχημάτων της καθαριότητας ανανεώνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα και η του Δήμου με την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, Γιάννη Γιαννίτση, εργάζεται με οργάνωση, και προγραμματισμό  για να έχει η Σκιάθος την εικόνα που της αξίζει, με τη συν του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Καθαριότητας δρ. δασολόγου Βασίλη Ταμπάκη.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, τονίζει ότι “η καθαριότητα του νησιού και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με τη συνεχή συν των πολιτών και του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι το νησί καθαρό. Οι δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία δεν στάθηκαν εμπόδιο για να προχωρήσουν και υλοποιηθούν όσα είχε προγραμματίσει. Η σταδιακή ανανέωση του στόλου είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, εκτός των οχημάτων εξίσου σημαντική είναι η οργάνωση και σωστή διαχείριση, επιτύχαμε φέτος να πληρωθούν οχημάτων ύψους 63.000 , που βρίσκονταν για περισσότερα από δέκα χρόνια σε εκκρεμότητα. Έτσι θα συνεχίσουμε με διαφάνεια, σωστή διαχείριση και αποτέλεσμα για τον πολίτη.”

"Αλιεύοντας" την είδηση