Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Νέα πεζοδρόμια στον δρόμο Σκιάθος – Κουκουναριές
Νέα πεζοδρόμια  στον δρόμο Σκιάθος – Κουκουναριές

Νέα πεζοδρόμια στον δρόμο Σκιάθος – Κουκουναριές

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου που οδηγεί στην κατασκευή νέων πεζοδρομίων στο δρόμο Σκιάθου – Κουκουναριών.

H ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου,  προϋπολογισμού 300.000 , που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της .

 

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων , τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα σημαντικό έργο υποδομής για το νησί της  Σκιάθου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας . «Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που αλλάζει την στην επαρχιακή οδό Σκιάθου – Κουκουναριών ενισχύοντας την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Προσδίδουμε προστιθέμενη αξία και ενισχύουμε την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού, με που δημιουργούν θέσεις εργασίας και τονώνουν την τοπική οικονομία» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Στοιχεία του έργου

Η προσαρμογή και κατασκευή των νέων πεζοδρομιών στο υφιστάμενο σώμα της οδού θα γίνει με του οδοστρώματος με χρήση ασφαλτοκόπτη, εν συνεχεία θα γίνει εκσκαφή γαιών, τοποθέτηση κράσπεδων οδοποιίας, τοποθέτηση οδοστρωσίας, τοποθέτηση οπλισμού και σκυροδέτηση της επιφάνειας έδρασης του πεζοδρομίου και στο τέλος τοποθέτηση των πλακών πεζοδρομίου.

Σε τμήματα όπου η βρίσκεται όρυγμα, θα κατασκευαστεί στηθαίο από σκυρόδεμα δίπλα στα νέα πεζοδρόμια, για την συγκράτηση των πρανών της οδού εκτός της επιφάνειας των νέων πεζοδρομίων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση