Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με δύο νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, η Περιφέρεια ς βελτιώνει τις υποδομές προσβασιμότητας στα νησιά της Σκιάθου και της Σκοπέλου, κατασκευάζοντας νέα στην επαρχιακή οδό -Κουκουναριές και στην επαρχιακή οδό Σκόπελος-Κλήμα-.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, προχωράμε τις διαδικασίες για δύο νέα χρήσιμα έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων των νησιών μας» δηλώνει ο περιφερειάρχης ς Κώστας Αγοραστός. «Αλλάζουμε την εικόνα στην επαρχιακή οδό Σκιάθου- Κουκουναριών και στην επαρχιακή οδό Σκόπελος – Κλήμα – Λουτράκι, ενισχύοντας την ασφαλή μετακίνηση των πεζών. Τα νέα έργα αποτελούν προστιθέμενη αξία για την τουριστικές υποδομές και την ανάπτυξη των νησιών και επιπλέον δημιουργούν θέσεις εργασίας» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στοιχεία των έργων

«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ – ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ -ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ Β' ΦΑΣΗ», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέων πεζοδρομίων, η του οδοστρώματος και της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης κατά μήκος της Επαρχιακής οδού – Κουκουναριές, με αφετηρία το σημείο της Επαρχιακής οδού που ορίζεται από την συμβολή της οδού Παπαδιαμάντη με την Περιφερειακή οδό Σκιάθου, έως τις Κουκουναριές.

Προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων στο υφιστάμενο έρεισμα της οδού ανάντη η κατάντη αυτής. Η προσαρμογή και κατασκευή των νέων πεζοδρομιών στο υφιστάμενο σώμα της οδού θα γίνει με τομή του οδοστρώματος με χρήση ασφαλτοκόπτη, εν συνεχεία θα γίνει εκσκαφή γαιών, τοποθέτηση κράσπεδων οδοποιϊας, τοποθέτηση οδοστρωσίας, τοποθέτηση οπλισμού και σκυροδέτηση της επιφάνειας έδρασης του πεζοδρομίου και στο τέλος τοποθέτηση των πλακών πεζοδρομίου. Σε τμήματα όπου η οδός βρίσκεται όρυγμα, θα κατασκευαστεί στηθαίο από σκυρόδεμα δίπλα στα νέα , για την συγκράτηση των πρανών της οδού εκτός της επιφάνειας των νέων πεζοδρομίων.

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ Ν. ΣΚΟΠΕΛΟΥ», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή πεζοδρομίων κατά μήκος της Επαρχιακής οδού Σκόπελος-Κλήμα-Λουτράκι. Προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων στο υφιστάμενο έρεισμα της οδού ανάντη ή κατάντη αυτής. Η προσαρμογή και κατασκευή των νέων πεζοδρομιών στο υφιστάμενο σώμα της οδού θα γίνει με τομή του οδοστρώματος με χρήση ασφαλτοκόπτη, εν συνεχεία θα γίνει εκσκαφή γαιών, τοποθέτηση κράσπεδων οδοποιϊας, τοποθέτηση επιχωμάτων, τοποθέτηση οπλισμού και σκυροδέτηση της επιφάνειας έδρασης του πεζοδρομίου και στο τέλος τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίου. Σε τμήματα όπου η οδός βρίσκεται όρυγμα, θα κατασκευαστεί στηθαίο από σκυρόδεμα δίπλα στα νέα πεζοδρόμια, για την συγκράτηση των πρανών της οδού εκτός της επιφάνειας των νέων πεζοδρομίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση