Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ »  Νάρκη από την περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στο Λουτράκι Σκοπέλου
 Νάρκη από την περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στο Λουτράκι Σκοπέλου

 Νάρκη από την περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στο Λουτράκι Σκοπέλου

Εκτός του λιμέν Λουτρακίου και πλησίον της ακτής, εντοπίσθηκε νάρκη από την περίοδο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, η οποία εγκυμονεί κινδύ για τους κατοίκους της περιοχής και του λουόμε.

Ο και ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης, αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα του προβλήματος, ενημέρωσαν τη ενική ραμματεία Πολιτικής Προστασίας και αποφασίστηκε σε κοινή της Πολιτικής Προστασίας, του Πολεμικού Ναυτικού, της ΔΕΔΗΕ, του λιμενάρχη Σκοπέλου και του δημάρχου Σκοπέλου, η εκπόνηση σχεδίου απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης της νάρκης.

Το σχέδιο προβλέπει, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 να πραγματοποιηθεί από αρμόδιες υπηρεσίες η απομάκρυνσή της, εφόσον βέβαια οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες.

Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει:

Α) Όλοι οι του Λουτρακίου το πρωί του Σαββάτου 07/03/2020 στις 07:00 π.μ. να αποχωρήσουν από τον οικισμό και να μεταφερθούν σε συγγενικά τους πρόσωπα στη Γλώσσα ή σε χώρο που θα ανακοινωθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Β) Οι ανήμποροι συνάνθρωποι   να μεταφερθούν με ιδία μέσα ή με κρατικά (π.χ. ) σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

Λεπτομερείς πληροφορίες θα ανακοινωθούν με κάθε πρόσφορο μέσο μετά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, πριν το Σάββατο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση