Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Mοναδική συναυλία της Ηρούς στη Σκιάθο
Mοναδική συναυλία της Ηρούς στη Σκιάθο

Mοναδική συναυλία της Ηρούς στη Σκιάθο

 

 

Σε ένα μύθο ταξίδεψαν όσοι  βρέθηκαν το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, στο ξενοδοχείο Atrium, στη μια και μοναδική συναυλία που έδωσε η  ερμηνεύτρια Ηρώ, με μόνη συνοδεία ένα πιάνο.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιελάμε περισσότερα από 60 τραγούδια εμβληματικών συνθετών, όπως του Μάνου Χατζιδάκη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Σταμάτη Κραουνάκη, του Δημήτρη Μαραμή, του Astor Piazzolla, σε στίχους σπουδαίων ποιητών όπως: Οδυσσέας Ελύτης και Νίκος Γκάτσος.

Η Ηρώ, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, έχει στο ενεργητικό της 10 δισκογραφικές δουλειές στις οποίες έχει γράψει η ίδια τα περισσότερα τραγούδια σε και αρκετά από αυτά και σε στίχους.

Από αυτούς τους δίσκους έχει έναν χρυσό και έναν πλατινένιο. Επιλέχθηκε από τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη να ερμηνεύσει με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» μελοποιημένη ποίηση στην και στο εξωτερικό. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε πριν 10 χρόνια και συνεχίζεται  μέχρι σήμερα. Έχει στο ενεργητικό της αξιόλογο αριθμό εμφανίσεων με σημαντικότερη αυτήν της Μικρής Επιδαύρου  σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Μεγάλος χορηγός της συναυλίας ήταν το ξενοδοχείο Atrium της οικογένειας Χατζημιχάλη, γνωστό και ως “Αίθριο πολιτισμού”, για τις σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις που φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η ' και την Πρεσβεία της Αυστρίας, στο πλαίσιο της οποίας έχουν συμμετάσχει μουσικοί του κλασικού ρεπερτορίου με διεθνή . Η συναυλία ήταν με ελεύθερη είσοδο, διότι η ερμηνεύτρια εμφανίστηκε αφιλοκερδώς, ως οικογενειακή φίλη των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου.

Ο ευχαριστεί θερμά, την Ηλέκτρα Χατζημιχάλη, για την πρωτοβουλία και τη γενναιόδωρη υποστήριξή της, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της συναυλίας, όπως επίσης την εταιρεία για τη χορηγία της και τον Αντώνη Κισσουρά για την τεχνική υποστήριξη.

Τέλος όσο όμορφος και αν ήταν ο μύθος της Ηρούς, από τη σκέψη δεν μπορεί να βγεί η τραγωδία που έζησε η χώρα μας τις προηγούμενες μέρες.

Η τοπική κοινωνία της Σκιάθου, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της στήριξε τους πυρόπληκτους με την βοήθειας που ξεπέρασε τον 1,5 τόνων τροφίμων και φαρμάκων, μια δράση πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, του Τοπικού Τμήματος Σκιάθου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η '.

Αντίστοιχες τραγωδίες, όχι βέβαια σε αυτή την έκταση και κυρίως χωρίς , έχει ζήσει και η Σκιάθος, με πιο πρόσφατη τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007, όπου κάηκε η περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο που πραγματοποιήθηκε η συναυλία, μέσα και από τη δική μας εμπειρία, το μήνυμα τελικά είναι πως είμαστε έτσι ΄φτιαγμένοι', να μπορούμε να αντέχουμε, να δημιουργούμε ξανά και να κάνουμε την τραγωδία μας μύθο…

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση