Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Mη μεταφορά ποσού στην ΤτΕ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Σκοπέλου
Mη μεταφορά ποσού στην ΤτΕ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Σκοπέλου

Mη μεταφορά ποσού στην ΤτΕ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Σκοπέλου

Μέχρι 1η Δεκεμβρίου, οφείλουν οι της χώρας, να προχωρήσουν στη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ, μετά και το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που απεστάλη στους .

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου στις 22 Οκτωβρίου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, με ψήφους οκτώ έναντι επτά, να μην μεταφερθεί 200.000 ευρώ από τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην ΤτΕ.

Να σημειωθεί ότι με το αριθμ.68335/3.10.2019 έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ. με το οποίο κοινοποιήθηκε το υπ’ αριθμ.2/72810/ΔΛΤΠ/26.9.2019 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με θέμα «Υποχρεωτικές συναλλαγές των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης μέσω του λογαριασμού διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος (Τ.τ.Ε.)» και τα οποία επισυνάπτονται, δίνεται νέα προθεσμία η 1η Δεκεμβρίου 2019 προς συμμόρφωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Σκοπέλου, το ταμειακό υπόλοιπο σήμερα στο Δήμο, ανέρχεται στο των 1.026.474,09 ευρώ, κεφάλαια προθεσμιακών καταθέσεων του Δήμου σε πιστωτικό ίδρυμα δεν υπάρχουν, ενώ τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του Δήμου για τον επόμενο μήνα ανέρχονται στο των 800.000 ευρώ κι ως εκ τούτου υπήρξε εισήγηση για μεταφορά του πλεονάζοντος ποσού των 200.000 ευρώ στην ΤτΕ.

Ο δήμαρχος Στ. Περίσσης ανέφερε ότι, η των χρημάτων, συνδέεται με τη δυνατότητα του Δήμου να παίρνει & επιχορηγήσεις, άρα υποχρεωτικά θα πρέπει να μεταφερθεί το ποσό των 200.000 ευρώ στην Τράπεζα Ελλάδος από την Εθνική Τράπεζα.

Από την πλευρά τους οι αντέδρασαν, καθώς ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι, με τη μεταφορά των χρημάτων στην Τράπεζα Ελλάδος, ανοίγεται η πόρτα της κατάργησης του αυτοδιοίκητου του Δήμου και κάλεσε το σώμα να καταθέσει ψήφισμα, προκειμένου τα χρήματα των πολιτών , να τα διαχειρίζεται ο Δήμος.

Με τη σειρά του, ο κ. Αναγνώστου ανέφερε ότι, είναι ένας μνημονιακός νόμος με σκοπό να παίξει συγκεκριμένο ρόλο και στα ταμειακά διαθέσιμα και στα αιματοβαμμένα κρατικά πλεονάσματα. Όπως είπε “Βάλανε το μαχαίρι στο λαιμό των Δήμων μ’ αυτή την απόφαση. Εμείς θα το καταγγείλουμε, δεν θα το ψηφίσουμε, διαφωνούμε και πιστεύουμε ότι το Συμβούλιο, πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση ενός ομόφωνου ψηφίσματος, στο οποίο θα ζητάει την κατάργηση της απόφασης”.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο δήμαρχος ανέφερε ότι, εάν δεν γίνει μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Σκοπέλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, “μην περιμένετε και αυτοτελείς πόρους. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του”.

Ωστόσο, το θέμα δεν εγκρίθηκε και με ψήφους οκτώ έναντι επτά αποφασίστηκε να μη δοθούν τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην ΤτΕ.

 

της Επιτροπής Πολιτισμού στο Δημαρχείο Σκοπέλου

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε της Επιτροπής Πολιτισμού στο Κατάστημα Σκοπέλου, κατά την οποία αναγνώστηκε στους παρευρισκόμενους η απόφαση του δημάρχου Σκοπέλου  Σταμ. Περίσση, για τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας για τον Πολιτισμό στο Δήμο Σκοπέλου και τις αρμοδιότητές της.

Ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση, ακούστηκαν πολλές ιδέες για τις μελλοντικές δράσεις και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στο νησί καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και έγινε προεργασία των δρώμενων που διεξαχθούν στα καθιερωμένα ΣΚΟΠΕΛΟΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου το απόγευμα  θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Επιτροπής Πολιτισμού στην αίθουσα του Ξενία, με όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του νησιού, ώστε να συζητήσουν την εποικοδομητική συνεργασία που θα υπάρχει μεταξύ τους καθώς και την στήριξη που θα έχουν από τον Δήμο Σκοπέλου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση