Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Μέτρα για κυκλοφορία και προσέγγιση σκαφών σε παραλίες των B. Σποράδων
Μέτρα για κυκλοφορία και προσέγγιση σκαφών σε παραλίες των B. Σποράδων

Μέτρα για κυκλοφορία και προσέγγιση σκαφών σε παραλίες των B. Σποράδων

Μέτρα για την κυκλοφορία -αγκυροβολία – προσέγγιση σκαφών σε παραλίες – χώρους λήψης θαλάσσιου λουτρού νήσων Σκιάθου – Σκοπέλου – Αλοννήσου ορίζονται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, με απόφαση που υπεγράφη προχθές από τον Λιμενάρχη Σκιάθου, πλωράρχη Νικ. Κατσάμπα και δημοσιεύτηκε σήμερα στη “Διαύγεια”.

Ειδικότερα:

1)Απαγορεύεται από 1η Μαΐου έως και 30 Οκτωβρίου, κάθε έτους, η πόντιση κάθε φύσεως μόνιμου αγκυροβολίου, η πρόσδεση σκαφών σε σταθερά ή μη σημεία των ακτών με σχετική προέκταση σχοινιών – αλυσίδων, καθώς και η αγκυροβολία κάθε είδους σκάφους, σε παραλιακούς χώρους εντός των ορίων που σημαίνονται με ευδιάκριτους εν σειρά σημαντήρες, και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την λήψη θαλάσσιου λουτρού.

Επιτρέπεται η μη μόνιμη αγκυροβολία σκαφών, στις ανωτέρω περιοχές, μόνο στα ακραία σημεία των παραλιών και εκτός της οριοθετημένης περιοχής λουομένων.

Σε περιοχές – παραλίες του νησιού στις οποίες δεν υφίστανται οριοθετημένες περιοχές λουομένων, επιτρέπεται η μη μόνιμη αγκυροβολία σκαφών, μόνο στις άκρες των παραλιών αυτών και σε ικανή απόσταση από την ακτογραμμή.

Ο μέγιστος αριθμός των σκαφών και τα σημεία αγκυροβολίας θα καθορίζονται από την Λιμενική Αρχή. Οι εκμισθωτές των θαλασσίων μέσων αναψυχής, θα αγκυροβολούν τα σκάφη τους, εντός ή εκατέρωθεν των διαύλων, αναλόγως της περιοχής δραστηριοποίησής τους, κατόπιν συνεννόησης με την Λιμενική Αρχή.

2)Η προσέγγιση σκαφών στις παραλίες – χώρους λουομένων, θα διενεργείται εντός των οριοθετημένων διαύλων, όπου αυτοί υφίστανται, ενώ σε λοιπές περιοχές τα σημεία προσέγγισης θα καθοριστούν από την Λιμενική Αρχή και θα σημανθούν κατάλληλα.

Τα ανωτέρω σημεία προσέγγισης εφαρμόζονται τόσο για τα σκάφη αναψυχής όσο και για τα επαγγελματικά Ε/Γ- Τ/Ρ πλοία που εκτελούν θαλάσσιες εκδρομές – περιηγητικούς πλόες. Όλα τα ανωτέρω σκάφη, μετά την αποβίβαση των επιβατών, θα απομακρύνονται άμεσα από την ακτογραμμή και θα παραμένουν επ’ αγκύρα, έως την ώρα αναχώρησής τους, εκτός της οριοθετημένης περιοχής λουομένων ή εφόσον δεν υφίσταται οριοθέτηση, σε ικανή απόσταση από τους λουόμενους.

3)Απαγορεύεται η κυκλοφορία των Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίων – σκαφών, τα οποία εκτελούν θαλάσσιες εκδρομές ή περιηγητικούς πλόες,

i)σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από την ακτογραμμή

ii)σε απόσταση

μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από τους πλωτούς σημαντήρες οριοθέτησης χώρων λουομένων [όπου υφίστανται].

Για την κυκλοφορία των μηχανοκίνητων λέμβων – μικρών σκαφών και ταχυπλόων μικρών σκαφών, εφαρμόζονται οι διατάξεις του αριθμ: 20 Γ.Κ.Λ. [ΦΕΚ:444Β/1999] όπως ισχύει.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

ΝΗΣΟΣ ΣΚΙΑΘΟΣ

1)Απαγορεύεται καθ’ όλο το έτος, η κυκλοφορία – διέλευση όλων των πλοίων – σκαφών, ολικού μήκους 25 μέτρων και άνω, προς αποφυγή ατυχημάτων, λόγω του μικρού εύρους, στις κάτωθι θαλάσσιες περιοχές, που ορίζονται:

Α)μεταξύ του ακρωτηρίου «ΠΟΥΝΤΑ» λιμένα Σκιάθου και των νησίδων «ΜΑΡΑΓΚΟΣ» και «ΑΡΚΟΣ».

Β)μεταξύ της νησίδας «ΑΣΠΡΟΝΗΣΟ» και την ακτογραμμή.

Γ)μεταξύ των νησίδων «ΤΡΟΥΛΟΝΗΣΙΑ [ΜΑΡΙΝΟΣ]» και την ακτογραμμή.

2)Τα Ε/Γ-Τ/Ρ πλοία – πλοιάρια τα οποία προσεγγίζουν τον προβλήτα όρμου Κουκουναριών Σκιάθου, προς αποβίβαση επιβατών, θα παραβάλουν σ’ αυτόν, ένα σκάφος κάθε φορά, με την ελάχιστη δυνατή ταχύτητα και εντός του οριοθετημένου διαύλου, ο οποίος επισημαίνει τον χώρο ελιγμών τους, ενώ μετά την αποβίβαση των επιβατών θα απομακρύνονται άμεσα και θα παραμένουν επ’ αγκύρα, έως την ώρα αναχώρησής των.

3)Στις παραλίες ΑΡΚΟΣ και ΚΑΛΑΜΑΚΙ νήσου Σκιάθου, επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας ως και αδυναμίας λειτουργικής εξυπηρέτησης, η προσέγγιση ενός και μόνο επαγγελματικού τουριστικού ημερόπλοιου κάθε φορά.

ΝΗΣΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ

1)Στις παραλίες ΚΑΣΤΑΝΙ, ΜΗΛΙΑ, ΠΑΝΟΡΜΟΣ, ΣΤΑΦΥΛΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙ νήσου Σκοπέλου, τα Ε/Γ-Τ/Ρ πλοία θα προσεγγίζουν την ακτή, προς αποβίβαση τουριστών, ένα κάθε φορά εντός των οριοθετημένων διαύλων, ενώ θα απομακρύνονται και θα παραμένουν επ’ αγκύρα έως την ώρα επιβίβασης επιβατών.

ΝΗΣΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

1)Απαγορεύεται από 15 Μαΐου έως 15 Οκτωβρίου, η κυκλοφορία – διέλευση όλων των πλοίων – σκαφών, προς αποφυγή ατυχημάτων, λόγω μικρού εύρους, στις κάτωθι θαλάσσιες περιοχές:

Α)στην περιοχή ΜΑΡΠΟΥΝΤΑ μεταξύ της εγγύς βραχονησίδας και της ακτής.

Β)στην περιοχή ΚΟΚΚΙΝΟΚΑΣΤΡΟ μεταξύ της εγγύς βραχονησίδας και της ακτής.

2)Τα Ε/Γ-Τ/Ρ πλοία – πλοιάρια τα οποία προσεγγίζουν τον προβλήτα όρμου ΛΕΥΚΟΣ ΓΙΑΛΟΣ και ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, προς αποεπιβίβαση επιβατών, θα παραβάλουν σ’ αυτόν, ένα σκάφος κάθε φορά, με την ελάχιστη δυνατή ταχύτητα και εντός του οριοθετημένου διαύλου, ο οποίος επισημαίνει τον χώρο ελιγμών τους, ενώ μετά την αποβίβαση επιβατών, θα απομακρύνονται άμεσα και θα παραμένουν επ’ αγκύρα έως την ώρα επιβίβασης επιβατών και αναχώρησή τους.

3)Τα Αλιευτικά σκάφη καθώς και τα σκάφη Α/Ψ που προσεγγίζουν τον προβλήτα όρμου ΡΟΥΣΟΥΜ ΓΙΑΛΟΣ θα παραβάλουν μόνο στο ΝΑ τμήμα του προβλήτα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση