Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Μελέτη για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στην Αλόννησο
Μελέτη για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στην Αλόννησο

Μελέτη για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στην Αλόννησο

Προχωρά η μελέτη που θα οδηγήσει στο   των δικτύων αποχέτευσης και του Βιολογικού Καθαρισμού στην Αλόννησο. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενέκρινε το αποτέλεσμα διαγωνισμού για την «Οριστική Μελέτη Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων και Προμελέτη Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμού Πατητήρι-Βότση του Δήμου Αλοννήσου», προϋπολογισμού 179.671,25 ευρώ.

Στους οικισμούς Πατητήρι και Βότση δεν υπάρχει σήμερα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των αστικών  λυμάτων. Η κατάσταση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος και κυρίως κινδύνους για την υγεία του πληθυσμού. Τα προβλήματα γίνονται πιο έντονα με την προσέλευση μεγάλου αριθμού παραθεριστών και τουριστών κατά την θερινή περίοδο.

Αντικείμενο της  μελέτης είναι:

  • η οριστική μελέτη των έργων μεταφοράς των ακαθάρτων λυμάτων με καταθλιπτικό αγωγό από το κεντρικό ακαθάρτων μέχρι την ΕΕΛ,
  • η οριστική μελέτη του ενδιάμεσου αντλιοστασίου μεταφοράς των λυμάτων (ΠΒ5) και
  • η μελέτη των απαιτούμενων έργων για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και την διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων των οικισμών Πατητηρίου – Βότση του Δήμου Αλοννήσου.

Σε δηλώσεις του ο κ.  Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Η μελέτη θα οδηγήσει σε  ένα ουσίας, ένα ανθρώπινο για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, που λύνει μια σειρά από προβλήματα στο νησί. Παράλληλα, δημιουργεί προϋποθέσεις για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη και το δημοτικό συμβούλιο Αλοννήσου,  εκπληρώνουμε την υποχρέωση, που προκύπτει μέσα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, να διαθέτει η Θεσσαλία δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικούς καθαρισμούς σε κοινότητες πάνω από 2.000 κατοίκους. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφαλίσαμε έγκαιρα τους πόρους για τη χρηματοδότηση των έργων στους οικισμούς που δεν διέθεταν μέχρι σήμερα τις απαραίτητες υποδομές, με το σύνολο του προϋπολογισμού να φτάνει τα 111 εκατ. ευρώ».

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση