Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Μεϊκόπουλος: Άμεσα η μεταφορά του υποσταθμού ηλεκτροδότησης των Σποράδων
Μεϊκόπουλος: Άμεσα η μεταφορά του υποσταθμού ηλεκτροδότησης των Σποράδων

Μεϊκόπουλος: Άμεσα η μεταφορά του υποσταθμού ηλεκτροδότησης των Σποράδων

Να επισπευστούν οι διαδικασίες κατασκευής του υποσταθμού ηλεκτροδότησης των Βορείων Σποράδων στο νησί της Σκιάθου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των νησιών, αλλά και να διασφαλίζεται η ασφαλής ηλεκτροδότηση του υποσταθμού από την περιοχή Μαντούδι Ευβοίας, όπως προωθείται από τον υπάρχοντα σχεδιασμό, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο βουλευτής του -ΠΣ Αλέξανδρος .

 

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, σήμερα τα των Βορείων Σποράδων του Νομού ηλεκτροδοτούνται από τον υποσταθμό του που είναι εγκατεστημένος στη στερεά Μαγνησία, στην περιοχή Βρωμόλιμνος, στη Δημοτική Ενότητα Λαύκου της Αργαλαστής Πηλίου. «Η πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια» που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας, στάθηκε αφορμή για να μείνουν τα των Βορείων Σποράδων χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες. Αιτία αποτέλεσε η πτώση δέντρων στον υποσταθμό του Λαύκου λόγω χιονιού και αέρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση προς τα », σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο η ανάγκη μεταφοράς του υποσταθμού που ηλεκτροδοτεί τα νησιά των Σποράδων από την στερεά Μαγνησία στο νησί της Σκιάθου έχει επισημανθεί διαχρονικά, καθώς η περιοχή στην οποία βρίσκεται ο είναι ιδιαίτερα δασική και η ετήσια προληπτική αποψίλωση που πραγματοποιείται γύρω από την περιοχή του υποσταθμού δεν αποβαίνει αποτελεσματική.

Ο σχεδιασμός που προωθείται αυτή τη στιγμή από τον , είναι η κατασκευή ενός υποσταθμού υψηλής προς μέσης τάσης στο νησί της Σκιάθου και συγκεκριμένα στην περιοχή Ξάνεμο. Ο θα ηλεκτροδοτείται από την περιοχή Μαντούδι Ευβοίας, καθώς κρίθηκε ότι κάτι τέτοιο θα είναι ασφαλέστερο, ενώ σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022.

«Η κλιματική αλλαγή και τα που πλήττουν τα τελευταία χρόνια σταθερά την περιοχή της Μαγνησίας ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, κάνουν επιτακτική την επίσπευση του έργου μεταφοράς του υποσταθμού ηλεκτροδότησης των Σποράδων από τη στερεά Μαγνησία στο νησί της Σκιάθου, τη στιγμή μάλιστα που κάτι τέτοιο βρίσκει απολύτως σύμφωνη την τοπική κοινωνία», τόνισε ο βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό την επίσπευση της διαδικασίας κατασκευής του νέου υποσταθμού, αλλά και τη διασφάλιση της ασφαλέστερης δυνατής ηλεκτροδότησης του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου - https://t.co/B36k77kdFI -

  • Νέα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου - https://t.co/0TmwG2yYVX -

  • Διαδικτυακό Βιωματικό Εργαστήριο για Γονείς από την «Πρόταση Ζωής» - https://t.co/HzJCwlHcPn -

"Αλιεύοντας" την είδηση