Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Με καρδιοτοκογράφο εξοπλίστηκε το Κέντρο Υγείας Σκιάθου
Με καρδιοτοκογράφο εξοπλίστηκε το Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Με καρδιοτοκογράφο εξοπλίστηκε το Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Με καρδιοτοκογράφο εξοπλίστηκε το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, δωρεά των Γεωργίου και Πάρη Αλεξανδρίδη. Οι δωρητές ανταποκρίθηκαν σε σχετικό αίτημα του πολιτιστικού συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, ο οποίος είχε ενημερωθεί για την ανάγκη του Κέντρου Υγείας από την μαία του, Μαρία Στρούγγη.

Από την ίδρυσή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, για τη δράση του έχει στηριχθεί από τις χορηγίες των μελών και των φίλων του, είναι φορές που η υποστήριξη αυτή έρχεται συστηματικά από τους ίδιους ευαισθητοποιημένους, είτε αυθόρμητα είτε μετά από αίτημα του Συλλόγου, ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζει για τη σπουδαία προσφορά του ο Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης, επίτιμο μέλος του Συλλόγου.

Ο κ. Αλεξανδρίδης επανειλημμένα έχει στηρίξει σημαντικές δράσεις του Συλλόγου, όπως η δωρεά πυροσβεστικού οχήματος (2014), η διοργάνωση Συμποσίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή (2014), η επένδυση της σκηνής του ανοιχτού θεάτρου του Δήμου (2015), η δωρεά γεννήτριας στη Μονή Εικονίστριας (2016)  και πρόσφατα η επικαιροποίηση των μελετών του έργου αναστήλωσης του Κάστρου.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αδιάλειπτη και γενναιόδωρη προσφορά του, για την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων, εξασφαλίζοντας κάθε χρόνο το γιορτινό τραπέζι, Χριστούγεννα και Πάσχα, την προσφορά αυτή έχει εμπιστευθεί από το 2013 στον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος’, ο οποίος στηρίζει από την ίδρυσή του περισσότερες από 80 οικογένειες.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, για την ανακούφιση των απόρων έχει μεριμνήσει για την υγεία τους, με ποιο πρόσφατη την κάλυψη έξι απαιτητικών χειρουργικών επεμβάσεων σε διάστημα τριών ετών, ανήλικου μέλους άπορης οικογένειες που η ζωή του ήταν σε κίνδυνο. Συστηματικά τα τελευταία χρόνια δωρίζει μεγάλη ποσότητα καυσίμων, με πιο πρόσφατη αυτή του τρέχοντος μηνός, 6.450 λίτρων, για τις ανάγκες, εκκλησιών, δημόσιων υπηρεσιών, δημοτικών και σχολικών κτηρίων, η ποσότητα διανεμήθηκε από το πρατήριο Shell της Σκιάθου. Μια χορηγία που έχει εμπιστευθεί για την εκτέλεσή της από το 2014, τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος’.

 

Σε ότι αφορά το Κέντρο Υγείας ο πολιτιστικός σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, έχει αναπτύξει μια πολύχρονη συνεργασία, για  διάφορα προγράμματα υποστήριξης των οικονομικά αδύναμων όπως

  • η διάθεση δωρεάν εισιτηρίων από το 2013, από την HELLENIC SEAWAYS Α.Ν.Ε. και την ΑΝΕΣ/Πρωτέας, για τους οικονομικά αδύναμους που θα  χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας
  • η συνεργασία με την κοινωφελή μη-κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, με θέμα την ένταξη της Σκιάθου, στις περιοχές δράσεις της, και συγκεκριμένα για τα προγράμματα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» και «Στηρί-ζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους»
  • η δωρεά σκευασμάτων, που καλύπτουν μεγάλο εύρος ασθενειών, η οποία εξασφαλίστηκε τμηματικά, στις 9 Οκτωβρίου 2015 και 9 Αυγούστου 2016, από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού
  • το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της εταιρείας VODAFONE, η οποία επετεύχθει με πρωτοβουλία και ενέργειες του Συλλόγου το 2016, αφού πρώτα ο Σύλλογος εξασφάλισε την άδεια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα σε δωρεάν πρόσβαση, υψηλού επιπέδου ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας
  • η διοργάνωση ημερίδας με θέμα ¨Μέριμνα της ψυχικής υγείας των γονέων με παιδιά με ειδικές ικανότητες¨, στις 18 Νοεμβρίου 2017, η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και οικογενειακή θεραπεύτρια-MSc ψυχικής υγείας, Άρια Σεβλιανού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, συγχαίρει για την αδιάλειπτη και γενναιόδωρη προσφορά του, τον  κ. Γεώργιο Π. Αλεξανδρίδη και τον Παράσχο Γεωργ. Αλεξανδρίδη, οι  οποίοι για ακόμη μια φορά γίνονται αρωγοί για την κάλυψη αναγκών του νησιού.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διπλή νίκη για τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου #κορασίδεςΟλυμπιακούΒόλου - https://t.co/5pwP2pi0QP -

  • Η #πατρίδα μας… οι #λέξεις #λέξεις #πατρίδα - https://t.co/hJYXgwPtmM -

  • Κακοκαιρία: Η «Ελπίδα» χτυπάει την Αττική – Προβλήματα στις μετακινήσεις, ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει… - https://t.co/5YBhDb30bs -

"Αλιεύοντας" την είδηση