Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Mε επιτυχία το 10ο επετειακό Skiathos Trail Run
Mε επιτυχία το 10ο επετειακό Skiathos Trail Run

Mε επιτυχία το 10ο επετειακό Skiathos Trail Run

Σήμερα Κυριακή, 22 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε με το 10ο επετειακό Skiathos Trail Run. Ο διεθνής ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος 24 χλμ. “Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη¨ (90% δασικής και ορεινής διαδρομής και 10% ασφάλτινης, με μεγάλες υψομετρικές διαφορές και μέγιστη ανάβαση τα 1354 μ., IBP=276 RNG) προσελκύει το δρομικό ενδιαφέρον όλο και περισσότερων αθλητών κάθε χρόνο, πέραν των σταθερών επαναλαμβανόμενων οπαδών του.

Η διαδρομή συνδέει την πόλη της Σκιάθου με τη μεσαιωνική πόλη του νησιού, το απαράμιλλης κι άγριας ομορφιάς Κάστρο, και αναδεικνύει αφενός τη φυσική ομορφιά της ενδοχώρας και αφετέρου την πολιτιστική κληρονομιά της, περνώντας μέσα από ξωκλήσια και μοναστήρια, όπως με ιδιαίτερη γλαφυρότητα αναφέρει στα διηγήματά του ο κυρ Αλέξανδρος. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε κι ο αγώνας 10 χλμ. Urban Trail Run στα καλντερίμια της πόλης της Σκιάθου ενώ οι πιο μικροί μας φίλοι έτρεξαν κι εκείνοι, όπως κάθε χρόνο, επιλεγμένες διαδρομές αποστάσεων 0.5 χλμ., 1 κι 1.5 χλμ. στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου.

Τη φετινή επετειακή χρονιά, διοργανώθηκε και ο αγώνας 800 μ. Skiathos Run σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Hellas, στον οποίο συμμετείχαν άτομα με σύνδρομο Down και αυτισμό. Στη μνήμη του συντοπίτη μας, ιδρυτή και επίτιμου προέδρου των Special Olympics Hellas, Ανδρέα Ποταμιάνο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του , ήταν αφιερωμένος ο φετινός αγώνας.

Επιπλέον, μεταξύ των σκοπών του Skiathos Trail Run είναι να βοηθήσει τους νέους, κι όχι μόνο, της Σκιάθου να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την κοινωνία και να λειτουργήσουν ως ενεργοί πολίτες μέσω του εθελοντισμού, βοηθώντας στην προετοιμασία και στη διεξ των αγώνων. Έτσι, από φέτος ένα μέρος των εσόδων που προκύπτουν από χορηγίες κι θα προσφέρεται για την ενίσχυση των δράσεων και των εξορμήσεων της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Σκιάθου σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) ή σε προορισμούς ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Βρετανού αθλητή που απεβίωσε λόγω ανακοπής, παρά την άμεση παρέμβαση και αδιάκοπη προσπάθεια των διασωστών και του γιατρού κυρίου Εγνατιάδη και να ευχαριστούμε θερμά όλους για την συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά σας στην ομαλή διεξ των αγώνων. Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Λιμεναρχείο Σκιάθου, το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, την ελληνική ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Βορείων Σποράδων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού-Τοπικό Τμήμα Σκιάθου, το SkiathosLife.gr, τους χορηγούς και υποστηρικτές τόσο για την οικονομική όσο και για την υποστήριξη με είδη, και υπηρεσίες και τέλος τους περισσότερους από 100 , μικρούς και μεγάλους, που αποτελούν κάθε φορά την ψυχή της διοργάνωσης και που συμμετείχαν στη γραμματειακή υποστήριξη, στα σημεία ελέγχου και ανεφοδιασμού στην ορεινή διαδρομή και σε κομβικά σημεία καθ' όλο το μήκος των διαδρομών, για τη φωτογραφική και βιντεοσκοπική κάλυψη.

Αποτελέσματα για τους δύο μεγάλους αγώνες και φωτογραφίες/ στιγμιότυπα από όλους τους αγώνες μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (www.skiathosrun.gr) καθώς και τις σελίδες μας στο , Skiathos Trail Run Half-Marathon, και EcoΖην Skiathos

Συν διοργανωτές των αγώνων για το έτος 2022 ήταν ο Δήμος Σκιάθου, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (ΔΟΑΠΝ Σκιάθου), η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος EcoΖην Σκιάθου κι η Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Σκιάθου με την εθελοντική και αγωνιστική συμμετοχή των μαθητών.

Ανανεώνουμε το δρομικό ραντεβού μας για τις 21 Μαΐου 2023, στο 11ο Skiathos Trail Run.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση