Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Με δύο κινητές μονάδες υγείας και ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης εξοπλίστηκε η Σκιάθος
Με δύο κινητές μονάδες υγείας και ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης εξοπλίστηκε η Σκιάθος

Με δύο κινητές μονάδες υγείας και ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης εξοπλίστηκε η Σκιάθος

Ο Δήμος Σκιάθου, στο πλίσιο της οργάνωσης κι της διαχείρισης της υγειονομικής κατάστασης εν όψει της τουριστικής περιόδου και σε συν με τους αρμόδιους φορείς, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την υγεία των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού, του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Υ), Παναγιώτη Αρκουμανέα και του διευθυντή της 5ης Υγειονομικής ς Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, καθώς με τις άμεσες ενέργειές τους το νησί ενισχύθηκε με δύο κινητές μονάδες υγείας (ΚΟΜΥ), οι οποίες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορωναϊού.

Ο Δήμος Σκιάθου θα καλύψει την διαμονή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Εξίσου σημαντική είναι η συμβολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού, αναφορικά με την ενίσχυση του τοπικού συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς με ενέργειές του η Σκιάθος θα εξοπλιστεί με ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης, που διασφαλίζει την αερο του ασθενούς και αποτρέπει την διασπορά του ιού.

Συνολικά το ΕΚΑΒ είναι εφοδιασμένο με 10 κάψουλες, η ενδέκατη από σήμερα βρίσκεται στη Σκιάθο.

Ο δήμαρχος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά τον Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον Φώτη Σερέτη για την άμεση και ουσιαστική υποστήριξή τους και δήλωσε: “Η Σκιάθος είναι ανάμεσα στα νησιά με τον υψηλότατο δείκτη ετοιμότητας και αντιμετώπισης της πανδημίας, με το Κέντρο Υγείας να είναι στελεχωμένο περισσότερο από ποτέ, εξοπλισμένο με μοριακό αναλυτή και κάψουλα, με κινητές μονάδες υγείας, με ένα απόλυτα μελετημένο σχέδιο από την προστασία. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε πως οι επισκέπτες θα έχουν ευχάριστες και ασφαλείς διακοπές. Η Δημοτική Αρχή θα υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το δύσκολο και απαιτητικό έργο των φορέων υγείας και θα φροντίσει να τηρούνται όλα τα .

Για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση της ΚΟΜΥ σήμερα 4 Ιουλίου στη Σκιάθο όπως και για τη φιλοξενία του προσωπικού της ΚΟΜΥ για το πρώτο διάστημα ο Δήμος ευχαριστεί τον Γιώργο Αντωνίου καπετάνιο του “Πρωτέα” και την Ξένια Μιχοπούλου (ξενοδοχείο Πούντα) αντίστοιχα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση