Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Μαθητές από τρία Λύκεια των Χανίων βρέθηκαν στη Σκιάθο
Μαθητές από τρία Λύκεια των Χανίων βρέθηκαν στη Σκιάθο

Μαθητές από τρία Λύκεια των Χανίων βρέθηκαν στη Σκιάθο

Μθητές πό τρία Λύκεια των Χανίων βρέθηκαν στη Σκιάθο, ακολουθώντας τα  βήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής του πολιτιστικού προγράμματος “Δύο -δύο νησιά: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης-Η Φόνισσα_Χανά Κεντ-Έθιμα ς”.

Οι ές επισκέφθηκαν τόπους που ενέπνευσαν τον Σκιαθίτη συγγραφέα, όπως η Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η Μονή Εικονίστριας, η Αγία Αναστασά, το Κάστρο, το Κοχύλι και τα Μνημούρια.

Το ξενοοδοχείο Skiathos Palace πρόσφερε τη φιλοξενία στους ές και εκπαιδευτικούς, των σχολείων δίνοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές των Χανίων τη Σκιάθο του Παπαδιαμάντη, δημιουργώντας  παράλληλα τη δυνατότητα της φιλοξενίας των της Σκιάθου, σε αντίστοιχο στα Χανιά.

Όπως ανέφερε ο  διευθυντής του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων, Δημήτρης Βλαχογιάννης,  “περάσαμε πάρα πολύ καλά, απίστευτα καλά, χωρίς την ευγενική συνδρομή του ξενοδοχείου Skiathos Palace, θα ήταν αδύνατη η πραγματο της εκδρομής.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την καλοσύνη των ανθρώπων και την θερμή φιλοξενία. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκαναν οι φυσικές ομορφιές του νησιού και ιδίως η επίσκεψή μας στο Κάστρο και στον βιότοπο των Κουκουναριών. Εκτίμησαν πολύ και το ότι συνάντησαν μαθητές του Λυκείου Σκιάθου, στους οποίους παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας το απόγευμα της Παρασκευής 4/5/2018 στην αυλή του Μουσείου Παπαδιαμάντη. Με μερικούς από αυτούς τους μαθητές είχαν συναντηθεί και προ διετίας σε ένα άλλο , οπότε η σχέση τους αναθερμάνθηκε. Μακάρι να μπορούσαμε να ερχόμαστε κάθε χρονιά.”

"Αλιεύοντας" την είδηση