Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σκιάθου 
Λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σκιάθου 

Λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σκιάθου 

Το Κέντρο Κοινότητας Σκιάθου είναι μια δομή του Δήμου, από όπου ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους , υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Με απόφαση του pεριφερειάρχη Θεσσαλίας ́στα Αγοραστού, εντάχθηκε στο Θεσσαλίας 2014-2020, η χρηματοδότηση λειτουργίας του Κέντρου Σκιάθου για την επόμενη διετία, μέχρι τις 30-6-2022, με συνολικό προϋπολογισμό 65.500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μετά την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από τον Δήμο Σκιάθου, στην Πρόσκληση που εκδόθηκε από το Θεσσαλίας για τους Δήμους που δεν διέθεταν Κέντρο Κοινότητας και την ολοκλήρωση και θετική αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε η ένταξη του έργου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ́στα Αγοραστό.
Ο Δήμος Σκιάθου ήταν μέχρι πρότινος ο ένας από τους δύο Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας στους οποίους δεν λειτουργούσε Κέντρο Κοινότητας, με σημαντικές συνέπειες για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου.

Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε μέσα από τη δομή του Κέντρου Κοινότητας, να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στα άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολία κάλυψης βασικών αναγκών διαβίωσης, πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, ανέργους, ΑμεΑ, και γενικότερα άτομα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, με τη συνεργασία του οποίου δημιουργήσαμε μια σύγχρονη δομή για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού. Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική του Δήμου, που έχει ως προτεραιότητα τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας είναι :

Α. Υποδοχή-Ενημέρωση-Υποστήριξη των πολιτών, για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (), το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) κ.α., τα αναπηρικά επιδόματα (Ο) τόσο για την ορθή συμπλήρωση αιτήσεων όσο και για την συλλογή των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών.

Β. Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές, όπως Δομές Ψυχικής Υγείας, Δομές ΑμεΑ, Προγράμματα για Ηλικιωμένους, κ.α.

Γ. Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων όπως : Παροχή συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε , ενήλικες και οικογένειες. Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας. Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Απευθύνεται σε όλους του πολίτες του νησιού που θέλουν να κάνουν χρήση των παροχών και των υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας. Ειδικότερα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως : Άνεργοι, Παιδιά, Μετανάστες, ΑΜΕΑ, Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ς και κοινωνικού αποκλεισμού και Δικαιούχοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκιάθου λειτουργεί πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή, επί οκταώρου βάσεως και συγκεκριμένα από τις 8:00 π.μ. – 16:00 μ.μ , τηλέφωνο επικοινωνίας 2427029681, e-mail: kentrokoinotitas@n-skiathos.gr .

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκιάθου στελεχώνεται από τις Ντούσκου Παρασκευή, Κοινωνική Λειτουργό/Συντονίστρια και την Μουτζούρη Αναστασία, Ψυχολόγο και εδρεύει στο κτίριο του Κέντρου Κοινότητας που βρίσκεται στην περιοχή Ψαράδικα, Παλιό Λιμάνι.

Στο ίδιο κτήριο θα λειτουργεί το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, το Δημοτικό Φυσικοθεραπευτήριο και το γραφείο Προστασίας Ηλικιωμένων, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια. Παρόλα αυτά στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στα προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση