Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ” Κρούει κώδωνα” ο Δήμος Αλοννήσου για τη νησίδα Γιούρα
” Κρούει κώδωνα” ο Δήμος Αλοννήσου για τη νησίδα Γιούρα

” Κρούει κώδωνα” ο Δήμος Αλοννήσου για τη νησίδα Γιούρα

στον υπουργό για καταστροφές με κίνδυνο για το αγριοκάτσικο

“Κρούει κώδωνα” ο Δήμος Αλοννήσου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η νησίδα Γούρα, με του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο .

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης μιλά για καταστροφές δημόσιας περιουσίας και για στο δίκτυ υδρομάστευσης με να μην υπάρχει πόσιμο βρόχινο και να κινδυνεύει με σπάνια ράτσα αγριοκάτσικου.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος στην επιστολή του, μετά τη των δύο μόνιμων φυλάκων που διέμεναν στο νησί και στη συνέχεια τη θηροφυλάκων και υπαλλήλων του Δασαρχείου Σκοπέλου, που επόπτευαν και επισκεπτόταν το νησί εκ περιτροπής, σήμερα η κατάσταση είναι τραγική.

«Οι κτιριακές εγκαταστάσεις (σπίτια, καταφύγια, Εκκλησία) έχουν λεηλατηθεί, οι εγκαταστάσεις υδρομάστευσης έχουν υποστεί , με να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού (βρόχινο) για το πότισμα των αγριοκάτσικων, αυξάνοντας τον κίνδυνο αφανισμού μια σπάνιας ράτσας (aegagrus Dorcas)», τονίζει ο κ. Βαφίνης.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αναφέρει ο δήμαρχος προς τον υπουργό και αφορά την απαξίωση της δημόσιας περιουσίας και τον αφανισμό μιας σπάνιας ράτσας αγριοκάτσικου, ζητά να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για λύση του προβλήματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πρόβλημα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου - https://t.co/MNJqttKVM8… -

  • Οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Μαγνησίας #παραλίεςτηςΜαγνησίας - https://t.co/Gu5TL3jXUb -

  • Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας #ποσοστάεμβολιασμένων - https://t.co/y1UcgWFZMk -

"Αλιεύοντας" την είδηση