Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ” Κρούει κώδωνα” ο Δήμος Αλοννήσου για τη νησίδα Γιούρα
” Κρούει κώδωνα” ο Δήμος Αλοννήσου για τη νησίδα Γιούρα

” Κρούει κώδωνα” ο Δήμος Αλοννήσου για τη νησίδα Γιούρα

Επιστολή στον υπουργό για καταστροφές με κίνδυνο για το αγριοκάτσικο

“Κρούει κώδωνα” ο Δήμος Αλοννήσου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η νησίδα Γούρα, με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης μιλά για καταστροφές δημόσιας περιουσίας και για ζημιές στο δίκτυ υδρομάστευσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πόσιμο βρόχινο νερό και να κινδυνεύει με εξαφάνιση σπάνια ράτσα αγριοκάτσικου.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος στην επιστολή του, μετά τη συνταξιοδότηση των δύο μόνιμων φυλάκων που διέμεναν στο νησί και στη συνέχεια τη συνταξιοδότηση θηροφυλάκων και υπαλλήλων του Δασαρχείου Σκοπέλου, που επόπτευαν και επισκεπτόταν το νησί εκ περιτροπής, σήμερα η κατάσταση είναι τραγική.

«Οι κτιριακές εγκαταστάσεις (σπίτια, καταφύγια, Εκκλησία) έχουν λεηλατηθεί, οι εγκαταστάσεις υδρομάστευσης έχουν υποστεί ζημιές, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού (βρόχινο) για το πότισμα των αγριοκάτσικων, αυξάνοντας τον κίνδυνο αφανισμού μια σπάνιας ράτσας (aegagrus Dorcas)», τονίζει ο κ. Βαφίνης.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αναφέρει ο δήμαρχος προς τον υπουργό και αφορά την απαξίωση της δημόσιας περιουσίας και τον αφανισμό μιας σπάνιας ράτσας αγριοκάτσικου, ζητά να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για λύση του προβλήματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η εορτή των Αγίων Αντωνίων στην Αγιά - https://t.co/7f1UHiP06I -

  • Βία… βία… βία - https://t.co/P9SlKmTGEZ -

  • Δύο θέσεις ιατρών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας - https://t.co/UIgXf3FHFf -

"Αλιεύοντας" την είδηση