Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Κέντρο Κοινότητας αποκτά η Σκιάθος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020
Κέντρο Κοινότητας αποκτά η Σκιάθος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Κέντρο Κοινότητας αποκτά η Σκιάθος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Κέντρο Κοινότητας αποκτά το . Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, η λειτουργίας του Κέντρου για την επόμενη διετία, μέχρι τις 30-6-2022, με συνολικό προϋπολογισμό 65.500 ευρώ.

«Σε συνεργασία με το δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, δημιουργούμε μια σύγχρονη δομή για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού, που μέχρι σήμερα αναγκάζονταν να μετακινηθούν στο Κέντρο Κοινότητας της Σκοπέλου ή σε άλλες ανάλογες υπηρεσίες, προκειμένου να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας . «Ο είναι ο ένας από τους δύο δήμους της ς Θεσσαλίας στους οποίους δεν λειτουργούσε μέχρι σήμερα Κέντρο Κοινότητας, με σημαντικές συνέπειες για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου. Με από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, καλύπτουμε το κενό με μια σύγχρονη δομή και διασφαλίζουμε τη λειτουργία της για την επόμενη διετία, σε εναρμόνιση με την περίοδο εξασφαλισμένης λειτουργία όλων των Κέντρων Κοινότητας που χρηματοδοτούνται από την στη Θεσσαλία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στήριξη σε ευπαθείς ομάδες

Συγκεκριμένα, μετά την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από τον Δήμο Σκιάθου, στην Πρόσκληση που εκδόθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για τους Δήμους που δεν διέθεταν Κέντρο Κοινότητας και την ολοκλήρωση και θετική αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε η ένταξη του υ από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Η δράση «Κέντρο Κοινότητας», εντάσσεται αφενός στην ευρύτερη στρατηγική της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την περίοδο 2014-2020, για την κοινωνική ένταξη, την καταπολέμηση της φτώχειας και την εμβάθυνση της κοινωνικής συνοχής, και αφετέρου στις ανάγκες της τρέχουσας περιόδου της χώρας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών εθνικής εμβέλειας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της φτώχειας και στην κοινωνική ένταξη.

Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α' Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας». Δραστηριοποιούνται στα πεδία:

– Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών

– Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

– Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων

Ωφελούμενοι των Κέντρων Κοινότητας είναι οι πολίτες που διαβιούν στους αντίστοιχους Δήμους, με προτεραιότητα στα μέλη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, τους ωφελούμενους κοινωνικών προγραμμάτων, τους ωφελούμενους του προγράμματος “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”, σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολία κάλυψης βασικών αναγκών διαβίωσης, πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνικά , ανυς, ΑμεΑ, και γενικότερα άτομα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση