Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Καθαρισμός ρεμάτων στη Σκόπελο
Καθαρισμός ρεμάτων στη Σκόπελο

Καθαρισμός ρεμάτων στη Σκόπελο

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστό η προκήρυξη ανοιχτής ηλεκτρονικής διαδικασίας για το « Σκοπέλου», προϋπολογισμού 200.000 €.

Η μελέτη του έργου αναφέρεται στον καθαρισμό υδατορεμάτων στο νησί της Σκοπέλου της Π.Ε. & Σποράδων, για την καλύτερη παροχέτευση των νερών κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό , προκειμένου να μην προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε ενδεχόμενο εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως αυτών που έπληξαν το τελευταίο διάστημα την Μαγνησία.

Προβλέπεται να γίνουν εργασίες καθαρισμού με χρήση μηχανικού εξοπλισμού υδατορεμάτων της Σκοπέλου σε μήκος περίπου 3000 μ. Θα απομακρυνθούν απορρίμματα, και βλάστηση που μειώνουν την παροχετευτική ικανότητά τους , δυσχεραίνοντας τη παροχέτευση των υδάτων προς τα κατάντη. Προβλέπεται επίσης, τα , τα φυτικά κλαδιά και οι ρίζες να διατεθούν στο ΧΥΤΑ Σκοπέλου.

Η απομάκρυνση στα παραπάνω ρέματα από απορρίμματα, ή βλάστηση θα γίνει με σκοπό την αποκατάσταση της αρχικής διατομής τους με μηκοτομική προσαρμογή της κοίτης τους . Η πρόσβαση των μηχανημάτων καθαρισμού θα γίνει μέσω της κοίτης από σημεία που διασταυρώνονται τα ρέματα με το οδικό δίκτυο, ή από προσωρινές εισόδου-εξόδου των μηχανημάτων, οι οποίες θα καθαιρεθούν με το πέρας του έργου.

Λόγω της δυναμικότητας του έργου και έκτακτων περιστάσεων που ενδέχεται να προκύψουν, ο ακριβής τόπος επέμβασης θα προσδιοριστεί κατά την έναρξη των εργασιών.

Σε δηλώσεις της η και Σποράδων Δωροθέα ανέφερε: «Με την υπογραφή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας δρομολογούμε ένα ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό για τη νησιωτική Μαγνησία έργο, τον καθαρισμό ρεμάτων στη Σκόπελο, θωρακίζοντας με αυτό τον τρόπο ακόμη περισσότερο, περιοχές, προκειμένου να αποφύγουμε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιπτώσεις εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Σκοπός μας είναι να διαφυλάξουμε από πλημμύρες τις ανθρώπινες κοινότητες και τις περιουσίες και για αυτό συνεχίζουμε τις εργασίες καθαρισμού των υδατορεμάτων σε όλο το Νομό και στα σημεία όπου κρίνεται απαραίτητο σε απόλυτη με τους Δημάρχους και τις τοπικές κοινωνίες».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανανέωση συνεργασίας ποδοσφαιριστών του Θησέα Αγριάς #ΓΣΘησέαςΑγριάς - https://t.co/ymnS5snDkP -

  • Ασφαλτόστρωση της οδού Βλάχα-Βροντερό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/enhrih2H9A -

  • Χρηματοδότηση ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης σε Συκούριο και Νίκαια - https://t.co/T09JTFEuVL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση