Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Καθάρισαν τις παραλίες Άγιος Παντελεήμονας, Κάστρο και Μέγας Γιαλός
Καθάρισαν τις παραλίες Άγιος Παντελεήμονας, Κάστρο και Μέγας Γιαλός

Καθάρισαν τις παραλίες Άγιος Παντελεήμονας, Κάστρο και Μέγας Γιαλός

Δρομολόγιο καθαριότητας έκανε για ακόμη μια φορά το καΐκι ‘Καλυψώ’, την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τις παραλίες Άγιος Παντελεήμονας, και . Τις παραλίες είχαν καθαρίσει ο , οι μαθητές της Β’Λυκείου, το Πολιτιστικό Εργαστήρι και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ Σκιάθου, στο διάστημα 26 Μαρτίου-2 Απριλίου, όπου πραγματοποιήθηκε το περιβαλλοντικό “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ”, για δωδέκατη χρονιά, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’.

Η χρήση πλεούμενου είναι ο μόνος τρόπος απομάκρυνσης των απορριμμάτων, τόσο λόγο της δύσκολης πρόσβασης, όσο και του μεγάλου όγκου των απορριμμάτων περίπου τρεις τόνοι, έτσι για ακόμη μια φορά ο Λάμπρος Χούμας ιδιοκτήτης και καπετάνιος του ‘Καλυψώ’, διέθεσε αφιλοκερδώς το καΐκι.

Ο , ευχαριστεί τον κ. Χούμα για την αδιάλειπτη και παραδειγματική προσφορά του. Ακόμη ευχαριστεί τον Λιμενάρχη Σκιάθου Πλωτάρχη Νίκο Κατσάμπα για τις συντονισμένες και υποστηρικτικές ενέργειές του, τους εθελοντές Θοδωρή Ν. Πασχάλη και Δήμο Καβούρα για την πολύτιμη βοήθειά τους, τον Δήμο Σκιάθου για την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από το λιμάνι και την εταιρεία ανακύκλωσης του Φάνη Βελετζάκου για την απομάκρυνση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Η δράση “ήταν, ένα παράδειγμα αποτελεσματικής και επιτυχημένης συνεργασίας, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, για την του περιβάλλοντος.

Τέτοιες συνέργειες δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθητοποιημένης κοινωνίας που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, συμπράττοντας μ’ αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια, που έχει αφενός ένα απτό αποτέλεσμα, αλλά ένα ακόμη μεγαλύτερο μήνυμα, πως μέσα από την καθημερινότητα μας μπορούμε να κάνουμε την του περιβάλλοντος δικής μας υπόθεση.
Στους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς που ζούμε, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη, η ευθύνη και η υποχρέωση να προστατεύσουμε, με κάθε δυνατό μέσο, τόπους μοναδικού φυσικού κάλλους που απλόχερα μας προσφέρει το νησί μας γιατί αποτελούν το μεγάλο “κεφάλαιό” μας για σήμερα και για το ” ανέφεραν χαρακτηριστικα τα μέλη του Συλλόγου .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Θριαμβευτής στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς - https://t.co/YzWLFp5H9h -

  • Κορωνοϊός: 1.829 κρούσματα, 841 διασωληνωμένοι, 65 θάνατοι - https://t.co/bxRvCLzYtR -

  • Τον ιστορικό ναό Αγίου Δημητρίου Ψηλώματας αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/ZfOPGm5qpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση