Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Κατερίνα Παπανάτσιου: «Αναγκαία η δρομολόγηση πλοιαρίου για την σύνδεση των Β. Σποράδων προς διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης»
Κατερίνα Παπανάτσιου: «Αναγκαία η δρομολόγηση πλοιαρίου για την σύνδεση των Β. Σποράδων προς διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης»

Κατερίνα Παπανάτσιου: «Αναγκαία η δρομολόγηση πλοιαρίου για την σύνδεση των Β. Σποράδων προς διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης»

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Κατερίνα Παπανάτσιου προς τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την ανάγκη δρομολόγησης πλοιαρίου για την σύνδεση της Σκοπέλου και της Αλοννήσου με τη Σκιάθο προς διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης.

Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει ότι μεγάλος αριθμός τουριστών από το εξωτερικό που επισκέπτονται τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκόπελο και Αλόννησο εξυπηρετούνται μέσω του αεροδρομίου της Σκιάθου. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των τριών νησιών όμως είναι με τέτοιο τρόπο ρυθμισμένη, ώστε οι τουρίστες που φτάνουν στη Σκιάθο με τις απογευματινές πτήσεις και έχουν ως τελικό προορισμό τη Σκόπελο ή την Αλόννησο να μην βρίσκουν πλοιάρια που θα τους μετακινήσουν προς τον τόπο προορισμού τους. Συνέπεια του παραπάνω γεγονότος είναι να ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες των δύο αυτών νησιών με πολύωρη και εξαντλητική αναμονή καθώς δεν είναι εύκολο ούτε οικονομικά αλλά ούτε και πρακτικά να βρούνε δωμάτιο για ένα μόνο βράδυ στη Σκιάθο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τη μεγάλη τουριστική κίνηση.

Η πρώην υπουργός αναφέρει ότι σύμφωνα με τους δημάρχους της Αλοννήσου και της Σκοπέλου υπάρχει αίτημα προς το Υπουργείο για τη δρομολόγηση ενός ακόμη πλοιαρίου μικρής χωρητικότητας έως 300 ατόμων που θα εκτελεί βραδινό δρομολόγιο από τη Σκιάθο προς την Αλόννησο και τη Σκόπελο και θα επιστρέφει στη Σκιάθο τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να εξυπηρετήσει επιπλέον τους τουρίστες που θέλουν να προλάβουν τις πρωινές πτήσεις από το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η βουλευτής, επισημαίνοντας ότι η τουριστική κίνηση αναμένεται αρκετά μεγάλη στις Βόρειες Σποράδες και ότι η καλή λειτουργία των συγκοινωνιών χωρίς κενά και ελλείψεις είναι προτέρημα για τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν πρόκειται να ικανοποιήσει το χρόνιο αίτημα των δημάρχων Σκοπέλου και Αλοννήσου για την δρομολόγηση πλοιαρίου που θα εκτελεί επιπλέον δρομολόγιο από τη Σκιάθο προς τη Σκόπελο και την Αλόννησο προκειμένου να εξυπηρετήσει τους τουρίστες που φτάνουν στο νησί της Σκιάθου με απογευματινές και βραδινές πτήσεις του εξωτερικού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση