Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Η “καρδιά” της σκαπανικής “χτύπησε” στην Αλόννησο
Η “καρδιά” της σκαπανικής “χτύπησε” στην Αλόννησο

Η “καρδιά” της σκαπανικής “χτύπησε” στην Αλόννησο

Στην Αλόνησσο, διεξήχθη η Εκπαίδευση Σκαπανικής για τα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, από τις 27/4 έως και την 1/5/2017.

Την ευθύνη της Σχολής είχε ο βοηθός γενικός έφορος Γαβριλάκης με εξαμελή ομάδα από έμπειρους εκπαιδευτές.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 25 εκπαιδευόμενοι από την Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Αθήνα, και Κρήτη.
Στόχος της Εκπαίδευσης ήταν τόσο η απόκτηση τεχνογνωσίας χρήσης εργαλείων και επεξεργασίας ακατέργαστου ξύλου για την αξιοποίησή του για κατασκευές ανέσεων στη φύση, όσο και η δημιουργία διαφόρων κατασκευών με κατεργασμένη ξυλεία που θα χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα οι κατασκευές αυτές ήταν υπαίθριοι τραπεζόπαγκοι , ξύλινοι πίνακες πληροφοριών και κατευθύνσεων καθώς και τραπέζια ροζέτες από φυσικά υλικά.

Στον Ι.Ν. του Αγ. Παντελεήμονος όπου φιλοξενήθηκε η Σχολή Σκαπανικής, πραγματοποιήθηκε σειρά επισκευών με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο ναός από την πρόσφατη χειμερινή θεομηνία.

Κατασκευάστηκαν και αντικαταστάθηκαν: η πόρτα και τα παράθυρα του βοηθητικού χώρου του ναού, επισκευάστηκαν μέρη από τις πόρτες του κυρίως ναού και κατασκευάστηκε ένα καινούργιο τριθέσιο στασίδι και επισκευάστηκαν τρία παλιά.

Στο πλαίσιο της Σχολής πραγματοποιήθηκε απονομή του Προσκοπικού Μεταλλίου Ευδόκιμου Υπηρεσίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στον αρχηγό Συστήματος του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αλοννήσου Νικόλαο Παππαγιάννη και την αρχηγό Αγέλης του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αλοννήσου Σμαραγδή Ντινιακού το Μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού στην Βάνα Αθανασίου καθώς επίσης και το Τιμητικό Δίπλωμα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» της Περιφερειακής Εφορείας Μαγνησίας σε ένθερμους υποστηρικτές του τοπικού Προσκοπικού Συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί η συμπαράσταση του Δήμου Αλοννήσου και του π. Λουκά, αλλά και σημαντικού αριθμού των κατοίκων που συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του στην της Σχολής .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

  • Τουρκικές εκλογές: Νικητής ο Ερντογάν #Τουρκικέςεκλογές - https://t.co/oLQiZbdeUG -

"Αλιεύοντας" την είδηση