Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Κ.Παπανάτσιου: Αναγκαία η κάλυψη εξόδων μετακίνησης νεφροπαθών κατοίκων νήσων για τις ανάγκες μεταμόσχευσης
Κ.Παπανάτσιου: Αναγκαία η κάλυψη εξόδων μετακίνησης νεφροπαθών κατοίκων νήσων για τις ανάγκες μεταμόσχευσης

Κ.Παπανάτσιου: Αναγκαία η κάλυψη εξόδων μετακίνησης νεφροπαθών κατοίκων νήσων για τις ανάγκες μεταμόσχευσης

 

Ερώτηση προς τον υπ. Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας Κ. για τη μη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης νεφροπαθών κατοίκων νήσων προς μεταμόσχευση.

Η πρώην υπουργός αναφέρει πως πρόσφατα γυναίκα νεφροπαθής, κάτοικος Σκοπέλου, αναγκάστηκε να μισθώσει ιδιωτικό , με κόστος υψηλότερο των 2.000€, για να μεταφερθεί στην ηπειρωτική Μαγνησία. Η γυναίκα, όπως προκύπτει, ενημερώθηκε, αργά το βράδυ, από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, πως επείγει να μεταβεί στη μονάδα νωρίς το επόμενο πρωί, προκειμένου να υποβληθεί σε προμεταμοσχευτικές εξετάσεις, ως υποψήφια προς μεταμόσχευση νεφρού, μετά από 9 ολόκληρα χρόνια αναμονής.

Η κ. σημειώνει πως η διαδικασία μεταμόσχευσης νεφρού απαιτεί την ενδελεχή εξέταση του υποψήφιου δέκτη, το συντομότερο δυνατό και προφανώς άμεση μετάβαση στη μονάδα. Παρόλα αυτά, ακριβώς αυτή η άμεση μετάβαση, είναι που παραμένει δύσκολη, έως και ακατόρθωτη, για τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών.

Οι ακτοπλοϊκές γραμμές είναι περιορισμένες και η διασύνδεση με την ηπειρωτική δεν είναι δεδομένη σε καθημερινό επίπεδο. Αυτό έχει ως οι να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, για να μπορέσουν να φτάσουν στο νοσοκομείο, αφού ο δεν έχει πρόβλεψη για περιπτώσεις μεταμόσχευσης.

Με βάση τα παραπάνω η βουλευτής Μαγνησίας και 32 συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, αν θα εξετάσει η Κυβέρνηση τη χορήγηση αποζημίωσης οδοιπορικών εξόδων σε νεφροπαθείς – κατοίκους νησιωτικών περιοχών, σε περίπτωση άμεσης ανάγκης μετάβασης προς Νοσοκομεία της ηπειρωτικής ς για προμεταμοσχευτικές εξετάσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση