Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Κ.Παπανάτσιου: Αναγκαία η κάλυψη εξόδων μετακίνησης νεφροπαθών κατοίκων νήσων για τις ανάγκες μεταμόσχευσης
Κ.Παπανάτσιου: Αναγκαία η κάλυψη εξόδων μετακίνησης νεφροπαθών κατοίκων νήσων για τις ανάγκες μεταμόσχευσης

Κ.Παπανάτσιου: Αναγκαία η κάλυψη εξόδων μετακίνησης νεφροπαθών κατοίκων νήσων για τις ανάγκες μεταμόσχευσης

 

Ερώτηση προς τον υπ. Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Κ. για τη μη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης νεφροπαθών κατοίκων νήσων προς μεταμόσχευση.

Η πρώην υπουργός αναφέρει πως πρόσφατα γυναίκα νεφροπαθής, κάτοικος Σκοπέλου, αναγκάστηκε να μισθώσει ιδιωτικό σκάφος, με κόστος υψηλότερο των 2.000€, για να μεταφερθεί στην ηπειρωτική . Η γυναίκα, όπως προκύπτει, ενημερώθηκε, αργά το βράδυ, από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ς, πως επείγει να μεταβεί στη μονάδα νωρίς το επόμενο πρωί, προκειμένου να υποβληθεί σε προμεταμοσχευτικές εξετάσεις, ως υποψήφια προς μεταμόσχευση νεφρού, μετά από 9 ολόκληρα χρόνια αναμονής.

Η κ. σημειώνει πως η διαδικασία μεταμόσχευσης νεφρού απαιτεί την ενδελεχή εξέταση του υποψήφιου δέκτη, το συντομότερο δυνατό και προφανώς άμεση μετάβαση στη μονάδα. Παρόλα αυτά, ακριβώς αυτή η άμεση μετάβαση, είναι που παραμένει δύσκολη, έως και ακατόρθωτη, για τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών.

Οι είναι περιορισμένες και η διασύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα δεν είναι δεδομένη σε καθημερινό επίπεδο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, για να μπορέσουν να φτάσουν στο νοσοκομείο, αφού ο δεν έχει πρόβλεψη για περιπτώσεις μεταμόσχευσης.

Με βάση τα παραπάνω η βουλευτής και 32 συνυπογράφοντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, αν θα εξετάσει η Κυβέρνηση τη χορήγηση ς οδοιπορικών εξόδων σε νεφροπαθείς ασθενείς – κατοίκους νησιωτικών περιοχών, σε περίπτωση άμεσης ανάγκης μετάβασης προς Νοσοκομεία της ηπειρωτικής Ελλάδας για προμεταμοσχευτικές εξετάσεις.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση