Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Iστιοφόρο σε αβαθή στην Τσουγκριά
Iστιοφόρο σε αβαθή στην Τσουγκριά

Iστιοφόρο σε αβαθή στην Τσουγκριά

Ιστιοφόρο προσέκρουσε σε αβαθή νοτιοδυτικά της Τσουγκριάς κι ενημερώθηκε χθες το απόγευμα η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τον κυβερνήτη του  «LOLUA» σημαίας Ιταλίας, ότι το σκάφος προσέκρουσε με την καρίνα σε αβαθή  και θέλει να προσδέσει στο λιμάνι της Σκιάθου για να ελεγχθεί πιθανή εισροή υδάτων.

Το σκάφος προσέδεσε αυτοδύναμα με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκιάθου, όπου διαπιστώθηκε μικρή εισροή υδάτων στο πρωραίο σημείο ένωσης της καρίνας με την γάστρα του σκάφους.

Στο ιστιοφόρο  επέβαιναν οκτώ αλλοδαποί, ενώ  δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Τουριστικό σκάφος σε ύφαλο 

Επίσης, αποκολλήθηκε με ίδιες δυνάμεις το τουριστικό σκάφος «ΧΑΡΑ-ΕΛΠΙΔΑ» που είχε προσαράξει χθες το βράδυ, σε ύφαλο στην περιοχή Κάστρο στη Σκιάθο με δύο επιιβαίνοντες.

Το σκάφος προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκιάθου, ενώ από την  Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βραβείο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Επικοινωνίας INFORM Communication Awards… - https://t.co/bl4rafQrNv -

  • Με 380.298 ευρώ ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας - https://t.co/uFIxNN49cg -

  • Διαγραφή πρόσθετων εισφορών, προσαυξήσεων, προστίμων e-ΕΦΚΑ, στις εμπορικές επιχειρήσεις για το έτος 2020… - https://t.co/eMtfMmnb1m -

"Αλιεύοντας" την είδηση