Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στις Κουκουναριές
Ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στις Κουκουναριές

Ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στις Κουκουναριές

Ιδιαίτερα σημαντική και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του δημάρχου Σκιάθου Θ. Τζούμα, με τον συντονιστή Επιχειρήσεων ς και Στερεάς ς του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγου, Μάριου Αποστολίδη και τον Μητσογιάννη Νικόλαο Διοικητή Πυρ/κών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Σκιάθου παραβρέθηκαν οι, Γιάννης Γιαννίτσης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας περιβάλλοντος και ς, Βασίλης Ταμπάκης, προϊστάμενος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Σκιάθου, Καρούμπαλης Νικόλαος , προϊστάμενος Π.Κ Σκιάθου, Λιακόπουλος Γεώργιος, διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Αεροδρομίου Σκιάθου, Αθανάσιος Ζλατούδης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος και ο Αθανάσιος Τζούμας, πρόεδρος της Ε.Ο.Δ. παράρτημα Β. Σποράδων.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της συζήτησης ήταν η ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στις Κουκουναριές. Η Δημοτική Αρχή, είχε ανταποκριθεί άμεσα στο υπ' αρ.πρωτ.:1447 Φ.109.1/24-04-2020 έγγραφο του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος με θέμα την « ίδρυση Εποχικών Π.Κ.». Με την υπ' αρ.πρωτ. 4263/27-04-2020 επιστολή της προς το Αρχηγείο και κατόπιν επις του δημάρχου με τον  Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο, Υπαρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, έχει δρομολογηθεί η ίδρυση Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην περιοχή των Κουκουναριών με την της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η περιοχή των Κουκουναριών είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και αποτελεί Τόπο Κοινοτικής Σημασίας του δικτύου NATURA 2000, με κωδικό GR 1430003, αφού είναι ο μοναδικός βιότοπος Κουκουναριάς σε νησί στη Μεσόγειο.

Παράλληλα ο Δήμος, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την πρόσληψη εννέα εποχικών πυροφυλάκων τετράμηνης απασχόλησης, οι οποίοι θα στελεχώσουν την .

Η Δημοτική Αρχή θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου, το δάσος είναι πηγή πλούτου και σπουδαίο «κεφάλαιο» για τη Σκιάθο.

Ο δήμαρχος Σκιάθου ευχαριστεί  τον συντονιστή Επιχειρήσεων ς και Στερεάς ς του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγου, Μάριου Αποστολίδη  και τον Μητσογιάννη Νικόλαο, διοικητή Πυρ/κών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας για την επίσκεψή του και την ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση, όπως, επίσης το και τους αρμόδιους της Πολιτικής Προστασίας για την άριστη συνεργασία.

"Αλιεύοντας" την είδηση