Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Η Σκιάθος γίνεται νησί Bike Friendly
Η Σκιάθος γίνεται νησί Bike Friendly

Η Σκιάθος γίνεται νησί Bike Friendly

Η Σκιάθος πιστοποιήθηκε ως νησί προς τον ποδηλάτη με το σήμ Bike Friendly Destination, το οποίο βρίσκετι υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Σε ειδική που έγινε στη Σκιάθο χθες Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας παρέλαβε το Σήμα από την Βίκυ Καραντζαβέλου, γενική διευθύντρια της ΝΑΤΤΟΥΡ AMKE, διαχειρίστριας εταιρείας του Σήματος πιστοποίησης Bike Friendly Destination, παρουσία του αντιδημάρχου  Μαθηνού Διαμαντή και πλήθους Σκιαθιτών ποδηλατών.

Η καταπράσινη Σκιάθος, έχει όλες τις πιστοποιημένες προϋποθέσεις ενός ποδηλατικού προορισμού. Το δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών στο νησί που προσφέρει ποικίλες διαδρομές ποδηλασίας για όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Η κατάλληλη σήμανση και η ευνοϊκή μορφολογία του εδάφους των διαδρομών καθιστούν το νησί τον “απόλυτο” προορισμό για μεμονωμένους ή οργανωμένους ποδηλάτες, καθώς και γενικότερα για τους φίλους των ειδικών-θεματικών μορφών τουρισμού.

Ο κατας προορισμός της Σκιάθου πληροί μια σειρά από κριτήρια με υπηρεσίες και υποδομές φιλικές προς ποδηλάτες. Ορισμένα από αυτά είναι:

1) Ύπαρξη ποδηλατικών διαδρομών στα γεωγραφικά όρια του Δήμου. Το δίκτυο των μονοπατιών επεκτείνεται μεταξύ των οποίων υπάρχει σχεδιασμός για νέες διαδρομές για πεζοπόρους, ποδηλάτες και ΑΜΕΑ.
2) Δυνατότητα ενοικίασης και επισκευής ποδηλάτων από επιχειρήσεις που εδρεύουν στον Δήμο, με διαθεσιμότητα νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων και με δίκτυο ς στα ξενοδοχεία ή καταλύματα του νησιού.
3) Διοργάνωση εκδηλώσεων για το ποδήλατο στα γεωγραφικά όρια του Δήμου, με στόχο την καλλιέργεια της ποδηλατικής κουλτούρας και τη χρήση του ποδηλάτου ως φιλικού προς το μεταφορικού μέσου.
4) Συμμετοχή του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις και workshops, όπως και networking events για το ποδήλατο.
5) Σημεία φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων σε κοινόχρηστους χώρους (λιμάνι κ.ά.) και ποδηλατοστάσια σε κοινόχρηστους χώρους.
6) Ύπαρξη πιστοποιημένων Bike Friendly Hotels και καταλυμάτων στον Δήμο.

Ο δήμαρχος Σκιάθου ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσηςΘεωρούμε πολλή σημαντική τη μας με το Bike Friendly. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε κάθε τι που κάνει το νησί μοναδικό και προς την κατεύθυνση αυτή θα έχουμε μια στενή στο εξής ώστε να την αναπτύξουμε πολύπλευρα.

Η κα Καραντζαβέλου, από την πλευρά της επισήμανε: Με πολύ χαρά καλωσορίζουμε στο δίκτυο των δήμων Bike Friendly τον Δήμο Σκιάθου, ένα νησιώτικο Δήμο, που προσφέρει, εκτός από τις πανέμορφες παραλίες του και τις κλασικές διακοπές για όλους, και πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού, με διαδρομές μέσα σε κατα δάσος, αλλα και διαδρομές από παραλία σε παραλία.

Το δίκτυο  του Bike Friendly αποτελείται -έως σήμερααπό 120 ξενοδοχεία (bike friendly hotels), 5 δήμους-προορισμούς (bike friendly destinations), και αρκετούς συνεργάτες όπως ποδηλατικές εταιρείες (bike friendly partners), τουριστικά γραφεία (greek bike specialists) που μεριμνούν για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των φίλων του ποδηλάτου. Η τάση συμμετοχής στο δίκτυο είναι αυξητική και αντανακλά την ανάγκη των επισκεπτών και των κατοίκων για χρήση του ποδηλάτου ως ένα μεταξύ άλλων -covid free- μεταφορικoύ μέσου, αλλά και την ανάγκη να δημιουργηθούν οργανωμένες ποδηλατικές υπηρεσίες και υποδομές εξυπηρέτησης των φίλων του ποδηλάτου, δημιουργώντας παράλληλα και ποδηλατική ταυτότητα στους προορισμούς.

"Αλιεύοντας" την είδηση