Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Η Νοσταλγός στο Ανοικτό Θέατρο Μπούρτζι
Η Νοσταλγός στο Ανοικτό Θέατρο Μπούρτζι

Η Νοσταλγός στο Ανοικτό Θέατρο Μπούρτζι

Μια ερμηνευτική πρόταση του Γιώργου Κουρουπού και της Ιουλίτας Ηλιοπούλου στο του Παπαδιαμάντη 

 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Σκιάθου διοργανώνει μια μαγευτική ‘‘σεληνοφεγγή νύκτα’’, με οδηγό  την Νοσταλγό του Παπαδιαμάντη στην ονειρεμένη της βαρκάδα. Στον επιπόλαιο βραδυνό κατάπλου, από την Σκιάθο στην της, στα αντικρύ βουνά.

Το κορυφαίο αφήγημα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη ‘‘Η Νοσταλγός’’, παρουσιάζεται μέσα από την μουσική και τον χρωστήρα δύο καταξιωμένων δημιουργών. Ένας νέος κύκλος τραγουδιών του Γιώργου Κουρουπού σε στίχους της Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

Τραγούδια που αποπνέουν ‘‘μυστηριώδες θέλγητρον’’, εμπνευσμένα από τον λόγο του Παπαδιαμάντη, από την ευαισθησία, την τρυφερότητα, την μοναξιά, τον ερωτικό καημό, τη νοσταλγία της Λιαλιώς, της εμβληματικής Νοσταλγού.

Τρία κομμάτια για πιάνο του Γιώργου Κουρουπού, ‘‘μετ᾽ ἐλαφροῦ ὡς ὁ κρότος τοῦ φιλήματος φλοίσβου’’, εντείνουν την τρυφερότητα, τα συναισθήματα, τα ανεκπλήρωτα όνειρα της Λιαλιώς.

Την μουσική του Γιώργου Κουρουπού ερμηνεύουν στο τραγούδι η Άρτεμις Μπόγρη και στο πιάνο ο Γιάννης Τσανακαλιώτης. Αφηγείται η Ιουλίτα Ηλιοπούλου.

Οι του Παπαδιαμάντη, αποτελούν κατά τον Οδυσσέα Ελύτη ‘‘μορφὲς λαξευμένες ἀπὸ τοὺς ἀνέμους κι ἀκατάλυτες ὅπως οἱ βράχοι’’ όπου φυσικά μιλά ‘‘γι᾿ ἀνέμους αἰσθημάτων και παθῶν, γιὰ βράχους χαρακτήρων’’, στο μνημειώδες σύγγραμμά του Η Μαγεία του Παπαδιαμάντη.

Ένα μελοποιημένο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, τιμητική στον Αλεξάνδρο Παπαδιαμάντη, έρχεται να συμπληρώσει το ονειρεμένο ταξίδι του Μαθιού και της Λαλιώς.

Η Νοσταλγός θα λάβει χώρα στο Ανοικτό Θέατρο Μπούρτζι, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 και 8:30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση