Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Η ανάπτυξη του λιμανιού στης Σκιάθου
Η ανάπτυξη του λιμανιού στης Σκιάθου

Η ανάπτυξη του λιμανιού στης Σκιάθου

Οι σύγχρονες και η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του τουριστικού προορισμού.Έχοντας ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών και του παραλιακού μετώπου, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου ίκο Πασχάλη έκαναν συναντήσεις ς στο Υπουργείο αυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η συνάντηση στο Υπουργείο έγινε παρουσία του υπουργού ιάννη Πλακιωτάκη, του γενικού γραμματέα Λιμένων,Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων καθώς και με επιτελείο λιμενολόγων και μηχανικών του Υπουργείου, όπου συζητήθηκε, η χωροταξική οργάνωση του λιμανιού και η δρομολόγηση λιμενικών έργων που θα καλύψουν τις ανάγκες με ασφάλεια και σεβασμό, στην κα και την ιδιαίτερη ακτογραμμή του παραλιακού μετώπου.

Επίσης  έμφαση δόθηκε στο πρόγραμμα των δρομολογίων για όλη τη διάρκεια του χρόνου, στο ενδεχόμενο να καλυφθούν με πλωτό τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης  και στις που κατέθεσε ο στην πρόσκληση του Υπουργείου προς το Δήμο Σκιάθου για έργα , στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Σημαντική ήταν και η συνάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ με τον επικεφαλής της Στρατηγικής και Συντονισμού Έργων Λιμένων/Μαρινών  Θάνο Λιάγκα και της νομικής Υπηρεσίας του Ταμείου, για το σοβαρό θέμα που αφορά στη χωροθετημένη από το ΤΑΙΠΕΔ μαρίνα  της Σκιάθου. Σε πολύ καλό συνεργασίας, συζητήθηκε η δρομολόγηση ενεργειών για την αξιοποίηση της περιοχής.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει η Δημοτική Αρχή, με αποτελεσματικές ενέργειες, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των  πολιτών  και την οικονομική ανάπτυξη της Σκιάθου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση