Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Φωτιά καίει στη Σκόπελο
Φωτιά καίει στη Σκόπελο

Φωτιά καίει στη Σκόπελο

Φωτιά σε δασική περιοχή στον Αμάραντο Σκοπέλου ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι.
Στην περιοχή, επιχειρούν τέσσερα οχήματα αρκετοί , ένα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή και λόγω των ανέμων κατευθύνεται από τον Αγνώντα στο Στάφυλο.
23/7
Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά σε δασώδη έκταση στην περιοχή Αμάραντος Σκοπέλου στα νότια του νησιού, που ξέσπασε χθες στις 2 περίπου το μεσημέρι.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της ς, η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη από χθες, καθώς δεν υπάρχουν μέτωπα, στο του κάηκε, παρά μόνο συνεχείς αναζωπυρώσεις, διότι στο έδαφος υπάρχουν πευκοβελόνες, που είναι εύφλεκτες.

Στο νησί βρίσκεται 55 πυροσβεστών με 3 πεζοπόρα , το ένα από τα οποία μεταφέρθηκε από την Αθήνα, 11 πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και εκσκαπτικά του Δήμου.

Το θετικό είναι ότι δεν φυσάει αέρας, ενώ οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται από τα πεζοπόρα και από τη ρίψη νερού από αέρος, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα αυτοκίνητα.

Η δασική έκταση από , που έγινε «στάχτη» εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 120 στρέμματα, ενώ επί τόπου θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι αύριο Τρίτη, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σε επιφυλακή στη Σκόπελο
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Σκόπελο. Οι άνεμοι μπορεί να κόπασαν, ωστόσο στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις της ς για φύλαξη και κατάσβεση μικρών εστιών που απομένουν.
Στο νησί, επιχειρούν 10 άτομα από την Σκόπελο, 13 άτομα από την ΒΙΠΕ και 12 άτομα από την Π.Υ. Βόλου.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση