Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Το «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2017» στη Γλώσσα Σκοπέλου
Το «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2017»  στη Γλώσσα Σκοπέλου

Το «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2017» στη Γλώσσα Σκοπέλου

Το « Παραδοσιακών Χορών »που θα πραγματοποιηθεί στη Γλώσσα Σκοπέλου από 13-16 Ιουλίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου, συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός και Γλώσσας Σκοπέλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα & Σποράδων.

Το παραδοσιακών χορών ξεκίνησε το 2013 και έχει γίνει πλέον θεσμός και σημείο αναφοράς για ολόκληρο το .

Χορευτικά συγκροτήματα από περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό, παίρνουν μέρος κάθε χρόνο με σκοπό να συμβάλλουν στην προβολή, την διάδοση, την διατήρηση και την ανάδειξη των στοιχείων του παραδοσιακού πολιτισμού, της παράδοσης, και της λαογραφίας κάθε τόπου.

Συμμετέχοντες και επισκέπτες – τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα του νησιού, να θαυμάσουν τις φυσικές ομορφιές του καθώς και να γνωρίσουν τις επτά παραδοσιακές τοπικές φορεσιές.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης τονώνοντας ταυτόχρονα και την .

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα & Σποράδων, έχοντας ως σκοπό, μεταξύ άλλων, την πολιτιστική ανάπτυξη του Νομού Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας γενικότερα, καθώς επίσης και την της λαϊκής μας παράδοσης, μπορούν να πραγματοποιούν δαπάνες για πολιτιστικές δραστηριότητες, όταν αυτές συντελούν στην καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού αυτού, εφόσον είναι ευρείας απήχησης.

Στην εν λόγω εκδήλωση θα παρευρεθούν χορευτικά συγκροτήματα από πολλές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού και καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά τις πολύ ωραίες αυτές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί στο όμορφο ».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος #ΑγίουΠνεύματος - https://t.co/9DfeFqYf7n -

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

"Αλιεύοντας" την είδηση