Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» τα σχολεία του Δήμου Σκιάθου
Έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» τα σχολεία του Δήμου Σκιάθου

Έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» τα σχολεία του Δήμου Σκιάθου

Σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποδεχθούν με μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι οι που στεγάζουν τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, το Γυμνάσιο το Λύκειο και το ΕΠΑΛ. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε εκτεταμένες συντηρήσεις, εργασίες υγρομόνωσης, αποκατάστασης και ελαιοχρωματισμών όπου αυτό ήταν αναγκαίο. Η υπηρεσία καθαριότητας πραγματοποίησε αποψιλώσεις, κλάδεμα δέντρων και ολικούς καθαρισμούς σε εσωτερικούς και αύλειους χώρους. Οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν εφοδιάσει, πριν το καλοκαίρι, τα σχολεία με το απαραίτητο υλικό και μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών υγρών.

Η Δημοτική Αρχή θέτοντας ως προτεραιότητα την των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού μερίμνησε για την πραγματοποίηση δειγματοληψίας για τον SARS-CoV-2 που είναι υπεύθυνος για τη νόσο COVID-19, στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών βαθμίδων καθώς, επίσης και του προσωπικού που εργάζεται στα σχολεία, για την ασφαλή έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα σχολεία.

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι επαφές των προέδρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ματούλα Χονδρονικολή και Γιάννη Τσανάκα, με τους διευθυντές των σχολείων είναι αλλεπάλληλες, ώστε να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Σήμερα ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καιπρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια, παρέδωσαν για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε όλα τις πλην των νηπιαγωγείων που θα σταλούν από την ΚΕΔΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος: «Εργαστήκαμε πυρετωδώς, ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, στο πλαίσιο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ.

Μετά από πολλά χρόνια, πραγματοποιήθηκαν φέτος εργασίες στο κτήριο του Γυμνασίου – Λυκείου, του 1ου Δημοτικού, του 1ου Νηπιαγωγείου, ενώ είναι σε εκκρεμότητα βελτιώσεις στους χώρους υγιεινής, στα προαύλια, και σε επόμενο χρόνο θα γίνουν αντίστοιχα στα σχολεία του 2ου Δημοτικού και του 3ου Νηπιαγωγείου.

Ο Δήμος Σκιάθου, σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα συνεχίζει και εντείνει την προσπάθεια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στην εκπαίδευση στον τόπο μας.

Με τα αυτά, δημιουργούμε καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες λειτουργίας στα σχολεία μας, με γνώμονα πάντα, ότι η σημαντικότερη επένδυση για το του τόπου μας, είναι η επένδυση στον τομέα της Παιδείας.

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει έγκαιρα ότι όλα τα σχολεία να είναι εφοδιασμένα με το απαραίτητο υλικό. Αυτή τη δύσκολη χρονιά θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ώστε τα παιδιά μας να έχουν το σχολικό περιβάλλον που τους αξίζει και είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι επιπλέον χρειαστεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Υποδομών & Τεχνικών Έργων Γιάννη Τσανάκα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των εργασιών, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Γιάννη Γιαννίτση για τη συμβολή του στις εργασίες καθαρισμού, την πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια και την πρόεδρο της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ματούλα Χονδρονικολή για την αποτελεσματικότητα τους  και και τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας για την εξαιρετική συνεργασία».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση