Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» τα σχολεία του Δήμου Σκιάθου
Έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» τα σχολεία του Δήμου Σκιάθου

Έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» τα σχολεία του Δήμου Σκιάθου

Σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια και εκπαιδευτικούς είναι οι σχολικές μονάδες που στεγάζουν τα ηπιαγωγεία, Δημοτικά, το Γυμνάσιο το και το ΕΠΑΛ. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε εκτεταμένες συντηρήσεις, εργασίες υγρομόνωσης, αποκατάστασης και ελαιοχρωματισμών όπου αυτό ήταν αναγκαίο. Η υπηρεσία καθαριότητας πραγματοποίησε αποψιλώσεις, κλάδεμα δέντρων και ολικούς καθαρισμούς σε εσωτερικούς και αύλειους χώρους. Οι Σχολικές Επιτροπές ς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν εφοδιάσει, πριν το καλοκαίρι, τα με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών υγρών.

Η Δημοτική Αρχή θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού μερίμνησε για την πραγματοποίηση δειγματοληψίας για τον SARS-CoV-2 που είναι υπεύθυνος για τη νόσο COVID-19, στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών βαθμίδων καθώς, επίσης και του προσωπικού που εργάζεται στα , για την ασφαλή έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα σχολεία.

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι επαφές των προέδρων της ς και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ματούλα Χονδρονικολή και Γιάννη Τσανάκα, με τους διευθυντές των σχολείων είναι αλλεπάλληλες, ώστε να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Σήμερα ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καιπρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια, παρέδωσαν μάσκες για τους εκπαιδευτικούς και τους σε όλα τις σχολικές μονάδες πλην των νηπιαγωγείων που θα σταλούν από την ΚΕΔΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος: «Εργαστήκαμε πυρετωδώς, ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, στο πλαίσιο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ.

Μετά από πολλά χρόνια, πραγματοποιήθηκαν φέτος εργασίες στο κτήριο του Γυμνασίου – Λυκείου, του 1ου Δημοτικού, του 1ου υ, ενώ είναι σε εκκρεμότητα βελτιώσεις στους χώρους υγιεινής, στα προαύλια, και σε επόμενο χρόνο θα γίνουν αντίστοιχα έργα στα σχολεία του 2ου Δημοτικού και του 3ου υ.

Ο Δήμος Σκιάθου, σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα συνεχίζει και εντείνει την προσπάθεια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στην εκπαίδευση στον τόπο μας.

Με τα έργα αυτά, δημιουργούμε καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες λειτουργίας στα σχολεία μας, με γνώμονα πάντα, ότι η σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον του τόπου μας, είναι η επένδυση στον τομέα της Παιδείας.

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει έγκαιρα ότι όλα τα σχολεία να είναι εφοδιασμένα με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. Αυτή τη δύσκολη χρονιά θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ώστε τα παιδιά μας να έχουν το σχολικό περιβάλλον που τους αξίζει και είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι επιπλέον χρειαστεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Υποδομών & Τεχνικών Έργων Γιάννη Τσανάκα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των εργασιών, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Γιάννη Γιαννίτση για τη συμβολή του στις εργασίες καθαρισμού, την πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια και την πρόεδρο της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ματούλα Χονδρονικολή για την αποτελεσματικότητα τους  και και τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας για την εξαιρετική συνεργασία».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση