Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα μέτρα ενίσχυσης των ιατρείων Β. Σποράδων, λόγω των έκτακτων συνθηκών COVID-19
Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα μέτρα ενίσχυσης των ιατρείων Β. Σποράδων, λόγω των έκτακτων συνθηκών COVID-19

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα μέτρα ενίσχυσης των ιατρείων Β. Σποράδων, λόγω των έκτακτων συνθηκών COVID-19

Στη Βουλή έφερε η βουλευτής Μαγνησίας και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα Παπανάτσιου, το θέμα της ενίσχυσης των ιατρείων των Β. Σποράδων, ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού. Την ερώτηση συνυπογράφει ο τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για άνοιγμα των συνόρων προς τη χώρα μας, χωρίς υγειονομικούς ελέγχους, δημιουργήθηκε έντονη ανησυχία, αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί αυτή η μετακίνηση να έχει στους κατοίκους των νησιών των Β. Σποράδων, με δεδομένο ότι ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών των συγκεκριμένων νησιών είναι από το εξωτερικό.

Το Υπουργείο Υγείας, κατά την πρόβλεψη κάλυψης των κενών στα ιατρεία τον Β. Σποράδων, δεν έχει υπολογίσει τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας. Η στελέχωση Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) για την λήψη δειγμάτων-τεστ κορονοϊού στην Μαγνησία, περιορίζεται σε 8 άτομα, τα οποία μάλιστα έχουν σημείο αναφοράς μόνο το ηπειρωτικό κομμάτι του Νομού, αφήνοντας ακάλυπτα τα νησιά που θα δεχθούν χιλιάδες τουρίστες το επόμενο διάστημα.

Για το λόγο αυτό οι τομεάρχες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ρωτούν τον αρμόδιο υΥπουργό Υγείας, αν προτίθεται να ενισχύσει άμεσα με επιπλέον ιατρικό και λοιπό προσωπικό, έστω και με επικουρικό προσωπικό (πέρα των μετακινημένων), τις μονάδες των Βορείων Σποράδων, αν προβλέπονται άλλες άμεσες προσλήψεις ΚΟΜΥ που να αφορούν στα νησιά των Σποράδων, αν προτίθεται το Υπουργείο να πραγματοποιήσει τακτικούς προληπτικούς ελέγχους στα νησιά και ποιες άλλες ενέργειες προτίθεται να πραγματοποιήσει για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στις Βόρειες Σποράδες σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος COVID-19.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποτελέσματα Ετήσιων Προαγωγικών Εξετάσεων στο SGT Kempo - https://t.co/JLckhoexO8 -

  • Κάλεσμα σε συγκέντρωση καταδίκης του ν/σ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων - https://t.co/xKMKDjZ2j8 -

  • Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στη Ν. Ιωνία και συνελήφθη  - https://t.co/vmlWKsbZ9l -

"Αλιεύοντας" την είδηση