Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα μέτρα ενίσχυσης των ιατρείων Β. Σποράδων, λόγω των έκτακτων συνθηκών COVID-19
Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα μέτρα ενίσχυσης των ιατρείων Β. Σποράδων, λόγω των έκτακτων συνθηκών COVID-19

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα μέτρα ενίσχυσης των ιατρείων Β. Σποράδων, λόγω των έκτακτων συνθηκών COVID-19

Στη Βουλή έφερε η βουλευτής Μαγνησίας και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα Παπανάτσιου, το θέμα της ενίσχυσης των ιατρείων των Β. Σποράδων, ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού. Την συνυπογράφει ο τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως αναφέρεται στην , με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για άνοιγμα των συνόρων προς τη χώρα μας, χωρίς υγειονομικούς ελέγχους, δημιουργήθηκε έντονη ανησυχία, αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί αυτή η να έχει στους κατοίκους των νησιών των Β. Σποράδων, με δεδομένο ότι ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών των συγκεκριμένων νησιών είναι από το εξωτερικό.

Το Υπουργείο Υγείας, κατά την πρόβλεψη κάλυψης των κενών στα ιατρεία τον Β. Σποράδων, δεν έχει υπολογίσει τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας. Η στελέχωση Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) για την λήψη δειγμάτων-τεστ κορονοϊού στην , περιορίζεται σε 8 άτομα, τα οποία μάλιστα έχουν σημείο αναφοράς μόνο το ηπειρωτικό κομμάτι του Νομού, αφήνοντας ακάλυπτα τα που θα δεχθούν χιλιάδες τουρίστες το επόμενο διάστημα.

Για το λόγο αυτό οι τομεάρχες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ρωτούν τον αρμόδιο υΥπουργό Υγείας, αν προτίθεται να ενισχύσει άμεσα με επιπλέον ιατρικό και λοιπό προσωπικό, έστω και με επικουρικό προσωπικό (πέρα των μετακινημένων), τις μονάδες των Βορείων Σποράδων, αν προβλέπονται άλλες άμεσες προσλήψεις ΚΟΜΥ που να αφορούν στα των Σποράδων, αν προτίθεται το Υπουργείο να πραγματοποιήσει τακτικούς προληπτικούς ελέγχους στα και ποιες άλλες ενέργειες προτίθεται να πραγματοποιήσει για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στις Βόρειες Σποράδες σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος -19.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά #ανεμβολίαστοι - https://t.co/GzeJxGwkjl -

  • Σε τροχιά καύσωνα η χώρα #καύσωνας - https://t.co/FjrVO0SVFw -

  • Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος ξήλωσε την κάμερα στο σαλόνι #ΓλυκάΝερά - https://t.co/AZTHB5Moat -

"Αλιεύοντας" την είδηση