Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ερώτηση Αθ. Λιούπη για μέτρα θωράκισης του Συστήματος Υγείας των νησιών των Β. Σποράδων
Ερώτηση Αθ. Λιούπη για μέτρα θωράκισης του Συστήματος Υγείας των νησιών των Β. Σποράδων

Ερώτηση Αθ. Λιούπη για μέτρα θωράκισης του Συστήματος Υγείας των νησιών των Β. Σποράδων

Ερώτηση προς τους υπουργούς  Υγείας και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο της ΝΔ Αθ. Λιούπης  για τα μέτρα θωράκισης του Συστήματος Υγείας των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Ο κ. Λιούπης-μεταξύ άλλων- αναφέρει: Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας έχει επηρεάσει όλες τις δραστηριότητες του παραγωγικού ιστού της, ο οποίος μόλις είχε αρχίσει να ανακάμπτει από τα σωρευτικά παρελθοντικά προβλήματα. Η ακραία αυτή περίσταση αυτονόητα δεν θα μπορούσε να αφήσει αλώβητη τη Νησιωτική Ελλάδα, όπου οι υγειονομικές ήταν -και παραμένουν- περισσότερο ευάλωτες.

Στη Μαγνησία, στα μας, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, και πολιτική ηγεσία αγωνιούν, τόσο για τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων, όσο και για την ασφαλή σταδιακή μετάβαση στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής και δή στην αναμενόμενη θερινή τουριστική κίνηση. Κατόρθωσαν, με τη συμβολή όλων ανεξαιρέτως και χάρη στα άμεσα ληφθέντα μέτρα της Κυβέρνησης, να παραμείνουν απρόσβλητοι από την πανδημία και να χαρακτηρίζονται ως Covidfree περιοχές.

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική τους επιβίωση, οι Νησιώτες μας προσδοκούν στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών από την πανδημία, που πλήττει άμεσα τον κλάδο του τουρισμού. Η μεγιστοποίηση των ωφελειών από την ορθή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, η αξιοποίησή της και η μετατροπή της σε ευκαιρία είναι δυνατόν να επιτευχθεί με την προβολή των Νησιών μας, ως Covidfree αλλά και Covidready περιοχές.

Με βάση τα ως άνω , η αναβάθμιση των δομών υγείας στα μας και συγκεκριμένα των Κέντρων υγείας Σκιάθου, Σκοπέλου και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου είναι απολύτως αναγκαία, τόσο για την οικονομική, όσο και για την ουσιαστική επιβίωση των Νησιωτών μας.

Η άμεση στελέχωση των υποδομών με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό σύμφωνα με τα ισχύοντα οργανογράμματα, η ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε πληρώματα και οδηγούς, καθώς και η αντικατάσταση των ασθενοφόρων -όπου κρίνεται απαραίτητο-, είναι βασικές απαιτήσεις για την απρόσκοπτη παροχή πρωτοβάθμιας ς για την επερχόμενη τουριστική περίοδο και την μερική επάνοδο στην καθημερινότητα.

Η εγκατάσταση προκατασκευασμένων θαλάμων με δυνατότητα λειτουργίας υπό αρνητική πίεση για την υποδοχή πιθανών κρουσμάτων και στα τρία νησιά μας, η διάθεση ειδικών Test γρήγορης ανίχνευσης κρουσμάτων, η εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων διασφάλισης της υγείας των απομακρυσμένων μικρών νησιωτικών περιοχών, καθώς και η χορήγηση κατάλληλου σύγχρονου εξοπλισμού, αποτελούν προϋποθέσεις για την αποφυγή της διασποράς του ιού και την έγκαιρη προετοιμασία πριν από την πιθανή έξαρση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Είναι απολύτως θετικό το γεγονός, ότι μέχρι στιγμής με τις ενέργειες της Κυβέρνησης ελαχιστοποιήθηκαν οι συνέπειες της υγειονομικής απειλής, δεδομένο που πρέπει να διασφαλίσουμε και στη διάρκεια της θερινής-τουριστικής περιόδου στα νησιά μας.

Κατόπιν των ως άνω,

Ερωτάσθε κύριoι Υπουργoί:

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την ενίσχυση των δομών υγείας από τον Covid 19 και τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων των Βορείων Σποράδων;

  2. Ποια από την εξάπλωση του Covid 19 προτίθεστε να λάβετε ενόψει της άρσης των περιορισμών ς προς τα νησιά στο πλαίσιο της θερινής τουριστικής περιόδου;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση