Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Έργο οδικής ασφάλειας στην επαρχιακή οδό Σκιάθος- Κουκουναριές
Έργο οδικής ασφάλειας στην επαρχιακή οδό Σκιάθος- Κουκουναριές

Έργο οδικής ασφάλειας στην επαρχιακή οδό Σκιάθος- Κουκουναριές

Ύψους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 2,1 εκατομμυρίων ευρώ ολοκλήρωσε και έχει σε εξέλιξη η Περιφέρειας Θεσσαλίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της, στο νησί της Σκιάθου.

Συγκεκριμένα:

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Φάση Πεζοδρόμησης της Επαρχιακής Οδού Σκιάθος- Κουκουναριές, προϋπολογισμού 300.000 €, και κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια όπου επέτρεπε το πλάτος του δρόμου, σε συνολικό μήκος ς 2,5 χλμ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη Φάση Πεζοδρόμησης της Οδού, προϋπολογισμού 300.000 € με κατασκευή νέων πεζοδρομίων μήκους άνω των 2,5 χλμ.

– Εντός του Φεβρουαρίου δημοπρατείται το έργο «Αποκατάσταση Βλαβών Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νήσου Σκιάθου από τη Θεομηνία 4 και 5/4/2020» προϋπολογισμού 1.500.000 €, που περιλαμβάνει κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση «Ακρόπολη» (συναρμογή της περιφερειακής οδού Σκιάθου με την Επ.Ο 45 Κουκουναριές Σκιάθος), ασφαλτικές εργασίες, βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, καθώς και ηλεκτροφωτισμό της Επαρχιακής Οδού Σκιάθος-Κουκουναριές.

Όπως διευκρίνισε η Περιφερειακή Αρχή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου «η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας αφορά στη συντήρηση της Επαρχιακής οδού «Κουκουναριές – Ακρόπολη», που ξεκινά από το τέρμα της οδού Παπαδιαμάντη. Το υπόλοιπο περιφερειακό οδικό τμήμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αναλυτικά: Με την απόφαση 3841/Τσ/10-09-2007 (ΦΕΚ Β/2154/06-11-2007) του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας και την 1η Τροποποίηση της, με αρ. 2924/48489/20-07-2009, καθορίστηκε επακριβώς το οδικό δίκτυο, Εθνικό, Επαρχιακό και τμήματα του βασικού δημοτικού δικτύου, για το οποίο η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στη Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων.

Ειδικά για τη Νήσο Σκιάθο η αρμοδιότητα συντήρησης της Π.Ε.Μ.Σ. αφορά στην Επ.Ο. 45 «Κουκουναριές – Σκιάθος». Το υπόλοιπο τμήμα αρμοδιότητας ΔΤΕ ΠΕΜΣ ξεκινά από το τέρμα της Οδού Παπαδιαμάντη, συνεχίζει μέχρι τη συμβολή της Περιφερειακής Οδού με την Οδό Αγίου Φανουρίου (Super Market Ακρόπολη – Θέση υλοποίησης του νέου κυκλικού κόμβου) και συνεχίζει δυτικά προς Κουκουναριές μέχρι το πέρας της οδού (στάση λεωφορείων Νο 26). Σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι θέσεις στις οποίες ζητείται η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στο ως άνω σχετικό, και ειδικά στις θέσεις (α) Διασταύρωση παραλιακής με περιφερειακή οδό, (β) Διασταύρωση του Δέλτα, (γ) Διασταύρωση των Οδών Κοραή , Νέας Οδού & Περιφερειακής Οδού και (δ) Διασταύρωση Παπαδιαμάντη και Περιφερειακής Οδού δεν εμπίπτουν στο οδικό τμήμα αρμοδιότητας ΔΤΕ Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Σε εξέλιξη ακόμα 8 έργα προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ

Επιπρόσθετα, στο νησί της Σκιάθου η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη μια σειρά έργων σε συνεργασία με το Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για:

– Αντιπλημμυρικά έργα 2.356.000 ευρώ, αποκατάστασης και διευθέτησης ρεμάτων

στις περιοχές «Τρούλος», «Αχλαδιές», «Κουκουναριές» και «Πλατανιάς – Αγ. Παρασκευή»

– Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου ύψους 741.608,80 ευρώ.

– Στερέωση και αποκατάσταση Κάστρου Σκιάθου και κτηρίων οικισμού στο εσωτερικό του, με προϋπολογισμό 2.828.200 ευρώ

– Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου και των εικόνων του καθολικού της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας Εικονίστριας) Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

– Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου, των εικόνων, του δαπέδου και των εφυαλωμένων πινακίων του καθολικού

της Ι. Μ. Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

– Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), με προϋπολογισμό

1.214.339,99 ευρώ

– Προγραμματική σύμβαση για συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου, με

προϋπολογισμό 970.000 ευρώ και έργο αποχέτευσης και επέκτασης ΕΕΛ περιοχής Κουκουναριών- Τρούλου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 3.780.000 ευρώ (από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)

– Καθαρισμός ρεμάτων νήσου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Σκιάθου διασφαλίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Σκιάθου μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 διασφαλίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Παράλληλα η Περιφέρεια αναβαθμίζει και διευρύνει τις υπηρεσίες των Κέντρων Κοινότητας παντού στη Θεσσαλία, δίνοντας τη δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό για δράσεις στήριξης του παιδιού και της οικογένειας.

Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική επερώτηση «με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, η χρηματοδότηση λειτουργίας του Κέντρου Σκιάθου για την διετία 2020-2022, με συνολικό προϋπολογισμό 65.500 ευρώ. Συγκεκριμένα, μετά την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από τον Δήμο Σκιάθου, στην Πρόσκληση που εκδόθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για τους Δήμους που δεν διέθεταν Κέντρο Κοινότητας και την ολοκλήρωση και θετική αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε η ένταξη του έργου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας».

Με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, παρατείνεται μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 η λειτουργία όλων των Κέντρων Κοινότητας στη Θεσσαλία και δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο Σκιάθου να καταθέσει πρόταση για πρόσληψη ενός επιπλέον ατόμου ( κοινωνικού λειτουργού), για δράσεις στήριξης του παιδιού και της οικογένειας. Στο νησί λειτουργεί το σύγχρονο Κέντρο Υγείας που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης έχει ξεκινήσει η διαδικασία, σε συνεργασία με τον Δήμο, για τη εφαρμογή προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει διαχρονικά και έμπρακτα έργα και δράσεις που βελτιώνουν τη ζωή ευάλωτων κοινωνικά ομάδων» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Συνεργαζόμαστε και δίνουμε τη δυνατότητα στους Δήμους και άλλους φορείς όπως Μητροπόλεις, Ιδρύματα, Συλλόγους να χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για τη δημιουργία και λειτουργία Δομών με κοινωνικό αποτύπωμα.

Με τη χρηματοδοτική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Καλαμπάκα κατασκευάστηκε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργεί υπό την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, στην Καρδίτσα το Κέντρο Ορίζοντες ενώ σε συνεργασία με τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  Τιμόθεο προωθείται η κατασκευή Γηροκομείου».

Κέντρο Κοινότητας Σκιάθου

Το Κέντρο Κοινότητας Σκιάθου είναι μια δομή του Δήμου, με πάνω από 500 ωφελούμενους, όπου ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας είναι :

Α. Υποδοχή--Υποστήριξη των πολιτών, για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) κ.α., τα αναπηρικά επιδόματα (ΟΠΕΚΑ) τόσο για την ορθή συμπλήρωση αιτήσεων όσο και για την συλλογή των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών.

Β. Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές, όπως Δομές Ψυχικής Υγείας, Δομές ΑμεΑ, Προγράμματα για Ηλικιωμένους, ΟΑΕΔ κ.α.

Γ. Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων όπως : Παροχή συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες. Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας. Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Απευθύνεται σε όλους του πολίτες του νησιού που θέλουν να κάνουν χρήση των παροχών και των υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας. Ειδικότερα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως : άνεργοι, παιδιά, ηλικιωμένοι, μετανάστες, ΑμΕΑ, άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και Δικαιούχοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκιάθου λειτουργεί πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή, επί οκταώρου βάσεως και συγκεκριμένα από τις 8:00 π.μ. – 16:00 μ.μ , τηλέφωνο επικοινωνίας 2427029681, e-mail: kentrokoinotitas@n-skiathos.gr .

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκιάθου στελεχώνεται από τις Ντούσκου Παρασκευή, Κοινωνική Λειτουργό/Συντονίστρια και την Μουτζούρη Αναστασία, Ψυχολόγο και εδρεύει στο κτίριο του Κέντρου Κοινότητας που βρίσκεται στην περιοχή Ψαράδικα, Παλιό Λιμάνι.

Στο ίδιο κτήριο λειτουργεί το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, το Δημοτικό Φυσικοθεραπευτήριο και το γραφείο Προστασίας Ηλικιωμένων, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου. Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρκίνος του μαστού, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, το μελάνωμα, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, η ΧΑΠ και η άνοια. Στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στα προφίλ των δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για την προστασία έναντι της COVID-19.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους… - https://t.co/0iOr5O9VRH -

  • Κατερίνα Παπανάτσιου: «Αναγκαία η δρομολόγηση πλοιαρίου για την σύνδεση των νησιών τω Β. Σποράδων προς διευκόλυνση… - https://t.co/Ab8GftKflG -

  • Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο #Βελεστίνο #Βελεστίνο - https://t.co/tZxbGq4LpU -

"Αλιεύοντας" την είδηση